Finalitzen les mesures especials per la legionel·la

Alcoi es considera de nou un municipi més en aquest aspecte

Finalitzen les mesures especials per la legionel·la
En les fonts ornamentals es continuarà realitzant un control habitual. | ARXIU

Després que l’any 2002 Alcoi fóra declarada Zona d’Actuació Especial (ZAE) per legionel·la, l’Ajuntament ha informat que després de comprovar que des del 2016 no hi ha hagut cap brot, la Generalitat Valenciana “ha proposat que Alcoi siga considerat com un municipi més de la Comunitat a l’efecte de mesures de vigilància i controls especials”.

Fa 5 anys, es va procedir a la desqualificació d’Alcoi com ZAE, però es va considerar oportú que encara es duguera a terme “un control especial sobre les instal·lacions amb probabilitat de proliferació i dispersió de legionel·la, així com en la xarxa de proveïment d’aigua de consum humà, els vehicles de neteja viària i els vehicles que participaven en els asfalts”.

Després de tot aquest temps sense casos, i després de la sol·licitud de l’Ajuntament, la Generalitat ja considera la nostra ciutat com un municipi més, per la qual cosa deixarà de tindre mesures especials i haurà d’adoptar les mateixes que la resta.

Així, continuarà havent-hi un control establit, que en el cas de les fonts ornamentals, el consistori detalla que es basarà a “realitzar preses d’anàlisis de legionel·la de manera anual i controls de biocida i Ph de manera setmanal”. I per exemple, en els vehicles de neteja viària, s’haurà de garantir la neteja i desinfecció, garantint sempre la presència de biocida. S’haurà de portar un registre i fer controls periòdics per part del Centre de Salut Pública d’Alcoi.

Per part seua, en la xarxa de proveïment d’aigua de consum humà, s’haurà de complir amb el Reial decret 140/2003, en el qual s’estableixen els criteris de qualitat d’aigua de consum humà. Per tant la concentració de CLR en la xarxa no haurà de superar 1ppm, això significa que es rebaixarà la cloració de l’aigua potable, que actualment està en 1’2 ppm (parts per milió) a 0’8 ppm a l’estiu i 0’6 ppm a l’hivern.

Pel que respecta a les instal·lacions de risc de legionel·losi en el nucli urbà, hauran de seguir els requisits especificats en el Reial decret 865/2003 pel qual s’estableixen els criteris higienicosanitaris per a la prevenció i control de la legionel·la.

Advertisements

Send this to a friend