Prestigiosos experts es donen cita en el Encontre d’Investigadors en càncer

La sala Àgora d’Alcoi será escenari aquest divendres 20 d’abril del III Encontre d’Investigadors en Càncer de la Comunitat Valenciana ‘Ciutat d’Alcoi’, que està organitzat per la Red Valenciana de Biobancs (RVB), gestionada per la Fundació per al Foment de la Investigació Sanitaria i Biomèdica de la Comunitat Valenciana (FISABIO), y el CEM +QUEUNTRAIL, organitzador del Trail Solidari Alcoi, en col·laboració amb l’Ajuntament d’Alcoi i el Campus d’Alcoi de la UPV (Universitat Politècnica de València). La principal novetat en aquesta tercera edició del congrès és la incorporació de la Asociación Española de Investigación Contra el Cáncer (ASEICA), que dona suport a la iniciativa i tindrà presencia en l’encontre de la mà del seu president, Carlos Camps.

El congrés, que en aquesta ocasió es celebra sota el títol

‘#InvestigarEsAvanzar en la lucha contra el cáncer’, té com a objectiu donar a conèixer, en un context proper a la societat, els treballs que estan desenvolupant els investigadors de la Comunitat Valenciana en l’avanç del coneixement i en la lluita contra el càncer en tots els seus aspectes; fer coincidir en un mateix fòrum a investigadors de diferents disciplines que compten amb projectes de recerca competitius i constituïsquen un al·licient per a aquells investigadors més joves o en un període més inicial de la seua formació; que la jornada servisca com un punt de trobada entre els investigadors de la Comunitat Valenciana per a fomentar sinergies entre diferents grups i disciplines; i també donar a conèixer les eines que ofereix la Generalitat Valenciana en suport a la Recerca de la Comunitat Valenciana.
La jornada estarà distribuïda en quatre simposis que abordaran la recerca del càncer des de diferents punts de vista: recerca bàsica; prevenció i salut pública; recerca traslacional; i recerca aplicada. En cada simposi es presentaran projectes de grups d’investigadors de la Comunitat Valenciana, entre ells, els resultats d’un projecte d’investigació que s’ha desenvolupat en l’Hospital Verge dels Lliris d’Alcoi, finançat amb la campanya ‘Dorsal 0′ del Trail Solidari ‘Ciutat d’Alcoi’, amb la participació del departament d’oncologia de l’Hospital, de l’àrea de salut, i la Fundació Fisabio, i que el seu objectiu és obtenir dades sobre la incidència del càncer en els habitants de les comarques de l’Alcoià, el Comtat i la Foia de Castalla.

Destacar, a més, la presència de dos investigadors convidats de reconegut prestigi internacional, com són Arkaitz Carracedo, del Centro de Investigación Cooperativa en Biociencias, CICbioGUNE (Bizkaia), i Gema Moreno Bueno, del departament de Biología del Cáncer del Instituto de Investigación Biomédica ‘Alberto Sols’ (Madrid). Per la seua banda, el president d’ASEICA oferirà una lliçó magistral sobre què aporta la recerca traslacional al món de l’oncologia. (Adjuntem el programa de la jornada).

La jornada donarà començament a les 10 del matí i està previst que la inauguració compte amb l’assistència, entre d’altres, de la directora general d’Universitat, Investigació i Ciència, Josefina Bueno, així com de la directora territorial de Sanitat, Encarna Llinares, en representació de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Carmen Montón.

Send this to a friend