Música, fiesta y reivindicación en el 9 d’Octubre

web-187.jpg

Alcoy ha celebrado el 9 d’Octubre con actos festivos en la calle, concentrados en la Glorieta y en algunos barrios de la ciudad y también con un acto institucional, al mediodía, que se ha desarrollado en el Teatre Calderón y en el que se ha hecho entrega de los Premis 9 d’Octubre. En la presente anualidad han ido a parar al profesor y escritor Jordi Raül Verdú y al Cub d’Amics de la Unesco. El periodista alcoyano Javier Llopis ha sido el encargado de escribir y dar lectura del Manifiesto del 9 d’Octubre, en un acto que ha sido presentado por la actriz Neus Agulló.

Jordi Raül Verdú se ha mostrado emocionado por ser el elegido para esta distinción a título individual y unir su nombre al de ilustres alcoyanos como Román de la Calle o Sol Picó. Josep Maria Gadea ha sido quien, en representación de Amics de la Unesco, ha recibido el premio 9 d’Octubre, en un momento y un año muy especial puesto que celebra el 50 aniversario de su fundación.

Javier Llopis ha dado lectura la Manifiesto que el mismo ha escrito, un manifiesto reivindicativo: “Després de quasi 40 anys d’autonomia, no falten les veus que insisteixen a retirar competències i a criticar aquesta fórmula d’èxit. Cada vegada que escolten a algun d’aquests demagogs “cantar les bondats” de la tornada al centralisme; no ho dubten, estan davant d’algú que el que realment vol és retallar serveis públics i fer desaparéixer drets assolits i perfectament consolidats”, ha dicho.

En la parte final del manifiesto, Llopis ha señalado: “Com a valencians d’Alcoi, hem de gaudir plenament del que és un dia gran del nostre calendari. El 9 d’Octubre és una ocasió per a extraure lliçons del nostre passat, per a celebrar el nostre present i per a somniar amb el nostre futur. Encara que aquesta és una jornada per a celebrar, no hem de caure mai en l’autocomplaença, mantenint-nos sempre vigilants, conscients que a aquesta terra ningú li ha regalat res i que tots els seus triomfs i totes les seues glòries són el fruit de l’esforç i de l’esperit combatiu de la seua gent”, ha concluido.

La Unió Musical ha sido la banda encargada de aportar la música al acto.

web-187.jpg

Advertisements

Send this to a friend