Fins a 27 funcions de la mà de 20 companyies a partir de hui

Alcoi tornarà a ser la capital valenciana del teatre entre hui i el dijous 6 de juny amb la celebració de la XXIX edició de la Mostra, que aposta més que mai pels espectacles de la Comunitat amb la participació de 13 companyies valencianes. Espectacles de tots els formats i totes les disciplines: teatre a l’aire lliure, dansa, comèdia, circ, titelles, titelles itinerants o teatre d’objectes.

La Mostra permetrà als programadors aprofitar les jornades laborals visionant espectacles i contactant amb les companyies, però també suposa una gran oportunitat perquè el públic en general puga gaudir d’estrenes i de funcions de primer ordre.

El centre neuràlgic de la Mostra se situa enguany a l’IVAM-CADA, on a banda de trobar-se l’oficina d’acreditacions, tindran lloc activitats professionals i també actuacions teatrals com per exemple la de la companyia ‘Paraules d’aire’, que farà dimecres 5 quatre passes de ‘Natura’, una obra de microteatre de titelles. Els altres espais són el Teatre Calderón, el Teatre Principal, el Centre Cultural , Teatre Salesians, i la Plaça de Dins i el Passeig de Cervantes, com zones a l’aire lliure.

En total es representaran 27 funcions, perquè algunes d’elles s’ofereixen en diferents passes per atendre als programadors i també al públic en general.

INAUGURACIÓ AMB SOL PICÓ
La programació arranca hui, a les 18’30 hores, amb el cridaner espectacle de carrer ‘Hippos’, que invadirà el Passeig de Cervantes de la mà de la companyia Zum Zum Teatre. Però sense dubte, una de les actuacions més esperades és ‘Animal de Séquia’, produïda per l’Institut Valencià de Cultura amb coreografia de l’alcoiana Sòl Picó. Un espectacle de dansa que compta amb huit ballarins i una banda de música, on es ressalten molts dels signes d’identitat de la Comunitat i que per a la Mostra, presentarà una versió molt especial amb la presència de la pròpia Sòl Picó, ballant, i de Carles Dénia, cantant. Un fet que només s’ha produït en València i que pròximament es repetirà en Barcelona. Serà hui també, a les 20 hores, al Teatre Calderón.

Foto: Sol Picó, asseguda sobre el piano, en un muntatge anterior amb el que va recalar en el Calderón | Arxiu

Send this to a friend