Es manté el tancament perimetral de la Comunitat fins al 15 de gener excepte els dies 23, 24, 25 i 31 de desembre i 1 de gener
El toc de queda s'ampliarà fins a la 1'30 en les nits del 24 al 25 i del 25 a 26 de desembre, així com del 31 a l'1 de gener
El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha sol·licitat aquest dissabte a la societat valenciana prudència i maduresa «per a tindre un Nadal diferent i amb alegria responsable», en la compareixença que ha realitzat, al costat de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, després de la reunió de la Mesa Interdepartemental per a la Prevenció i Actuació enfront de la covid-19, en la qual s’han abordat les mesures de control i prevenció enfront de la pandèmia que s’adoptaran fins al pròxim 15 de gener i de cara a les festes nadalenques.
Ximo Puig ha explicat que es mantindrà la restricció d’entrada i eixida de la Comunitat Valenciana fins al 15 de gener excepte els dies 23, 24, 25 i 31 de desembre i 1 de gener per als desplaçaments amb motiu de reunions amb familiars i persones pròximes.
També es mantindrà la restricció de mobilitat nocturna fins a les 12 hores de la mitjanit fins al 15 de gener. De manera excepcional, les nits del 24 al 25 i del 25 a 26 de desembre, així com del 31 a l’1 de gener, s’ampliarà l’horari de lliure circulació de persones fins a les 1.30 hores.
Així mateix, les mesures anunciades, que es publicaran aquest dissabte en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana, contemplen mantindre fins al 15 de gener el límit vigent d’un màxim de sis persones en les reunions socials.
El cas de les trobades familiars, durant els dies 24, 25, 26 i 31 de desembre i 1 de gener, es permetrà incrementar el nombre de persones presents a les reunions fins a 10 assistents. En tot cas, es recomana que en aquestes trobades no se superen els dos grups de convivència.
El president de la Generalitat ha recordat el «mal personal, social i econòmic» així com «el dolor en les famílies que han perdut a un ser estimat» provocat per la pandèmia, per la qual cosa ha apel·lat a «celebrar unes festes en les quals prevalga l’únic sentiment insubstituïble i essencial del Nadal: recordeu, compartir i forjar l’esperança».
La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, per la seua part ha destacat que el coronavirus «no atén decrets ni respecta les resolucions, som nosaltres i nosaltres els qui les hem de respectar, per responsabilitat».
Unes altres de les mesures anunciades en els següents àmbits són:
Restauració i hostaleria.
L’horari de tancament dels establiments de restauració i hostaleria, per a les nits del 24 al 26 de desembre de 2020 i del 31 de desembre de 2020 a l’1 de gener de 2021, serà a la 1.00 hores, sense que puguen acceptar comandes a partir de les 00.30 hores.
L’ocupació de les taules serà d’un número màxim de 6 persones per taula, excepte les formades per familiars o afins que podrà ser d’un màxim de 10 persones per taula o agrupacions de taules.
Esdeveniments Nadalencs.
Es permetran les cavalcades estàtiques en llocs on es puga controlar l’accés, garantint sempre el compliment de totes les normes d’higiene, ús de màscara, distància de seguretat interpersonal, nivell d’aforament i mesures de prevenció.
En tot cas, s’autoritzarà al fet que els Reis Mags, realitzen un recorregut als pobles i ciutats a bord de vehicles de transport.
No es podran celebrar carreres populars típiques de les festes nadalenques.
Mesures sobre esdeveniments o activitats amb concentració de persones.
Els esdeveniments i activitats que es desenvolupen tant a l’aire lliure com en espais tancats en cap cas podran superar les 150 persones, incloent participants i organitzadors, ni superar l’aforament del 50%.
Aquesta mesura afecta a espectacles públics, activitats recreatives i socioculturals, exhibició d’animals i celebracions populars, però no aquells actes culturals com a teatres, cinemes, auditoris de música, centres culturals, sales de concerts, sales d’exposicions o sales de conferències, així com la celebració de proves selectives o exàmens realitzats per organismes oficials o centres educatius.
Mesures relatives a activitats firals i parcs d’atraccions.
Com a novetat, els centres firals, i parcs d’atraccions poden obrir al públic fins al límit d’aforament del 50% tant en instal·lacions tancades i a l’aire lliure. S’inclou en aquest apartat els parcs temàtics, zoològic o aquaris.
Mesures relatives a parcs i zones d’esplai a l’aire lliure.
Com hui dia, els jardins i zones d’esplai a l’aire lliure romandran oberts solament des de les 7.00 a les 23.00 hores.
Mesures relatives a l’activitat física o esport fora d’instal·lacions esportives, al mig natural.
També com a novetat, es poden realitzar activitats en el medi natural en grups de fins a 30 persones.
Mesures relatives a esdeveniments esportius no professionals.
La celebració dels esdeveniments esportius, entrenaments o competicions esportives no professionals que se celebren en instal·lacions esportives podran desenvolupar-se amb un aforament de públic màxim del 30%, i amb un límit de 150 persones assistents.
Idèntica regulació regirà per als esdeveniments esportius o competicions esportives que es realitzen a l’aire lliure en espais naturals o en la via pública.
Mesures relatives a piscines.
Es manté l’aforament del 30% per a les tancades i 50% per a les obertes, però, com a novetat es podrà fer ús dels vestuaris. Però no es podrà fer ús de les dutxes ni de les fonts d’aigua.
Mesures relatives a mercats de venda no sedentària o mercats ambulants.
Es manté l’aforament del 50% de llocs o l’augment d’espai que equivalga a això i s’introdueix l’alternativa de no limitar el nombre de llocs però sí l’aforament de visitants al 50%.