Erum reciclarà el plàstic de l’abocament de la costa gallega

El material serà enviat als centres d'ACTECO per a garantir un processament segur

Erum reciclarà el plàstic de l'abocament de la costa gallega
La gransa està sent recollida, de manera coordinada, per associacions i ajuntaments de la zona.

Des de mitjan desembre estan apareixent en les costes gallegues, i també en les asturianes, càntabres i basques, pèl·lets –o gransa–. Es tracta de xicotetes boles de material plàstic que, pel que sembla, procedeixen d’un abocament perdut d’un vaixell, a Portugal.

El grup alcoià Erum, al costat d’ACTECO, durà a terme un projecte de recuperació i reciclatge d’aquest material per a reconvertir-lo en productes vàlids i certificats per a la seua comercialització i distribució, com a penjadors reciclats, o en material plàstic per a la fabricació d’embalatges.

L’altra meitat de l’equació, ACTECO, és una empresa especialitzada en la gestió, el tractament i el reciclatge de residus.

La gransa està sent recollida, de manera coordinada, per associacions i ajuntaments de la zona i ara, a través d’aquesta iniciativa, serà enviada als centres d’ACTECO per a garantir un processament segur i respectuós amb el medi ambient.

Una vegada que aquest material haja sigut tractat en la planta d’ACTECO a Ibi, serà enviat a la fàbrica d’Erum, amb seu central a Alcoi, per a la pròpia fabricació de perxes o material plàstic per a embalatges. Aquest últim procés, el de la fabricació, dependrà de la quantitat de producte que es reculla finalment, i del material aprofitable.

Gràcies a la tecnologia, experiència i sinergies de totes dues empreses, aquest residu podrà convertir-se en un nou recurs, promovent l’economia circular i l’aprofitament dels materials, reduint l’impacte mediambiental, les emissions i millorant l’eficiència energètica.

Advertisements

Send this to a friend