Emili Sellés recupera el seu tron en la Pujada al Montcabrer

Al cap d’un any quasi en blanc per hipertiroïdisme, Emili Sellés va tornar a lluir amb tota la seua esplendor en l’edició més especial de la Pujada al Montcabrer, la seua prova fetitxe. El rei d’aquesta ascensió va tornar a alçar els braços en la meta de la Piscina Municipal i es va apuntar la seua victòria més especial, la tretzena en vint edicions disputades.

El corredor del Marató Crevillent-SR Team va guanyar com millor sap, pujant a ritme en l’ascensió i fent la selecció per a en la baixada assentar el colp definitiu als seus rivals i travessar la meta en solitari. L’alcoià va millorar en més d’un minut el crono del guanyador de l’any passat i va avantatjar en quasi dos al segon classificat d’aquesta edició.

Emili Sellés pràcticament va volar tant en l’ascensió com en la baixada, completant els 20 km i 1.000 de desnivell en 1.37:09 per 1.38.42 de Roberto López, del Trivici, que va acabar segon, completant el podi Pablo Rovira amb 1.45:15.

A més, va passar primer pel cim del Montcabrer (1.389 metres) amb un avantatge de 45 segons, sent després en la baixada, a l’altura del Collao Sabata, mancant cinc quilòmetres, el lloc triat per l’alcoià per a tirar la resta i aconseguir aqueix ampli avantatge en meta, aconseguint una de les seues victòries més especials, després de molts mesos de malaltia.

Quant a la Mitja Pujada al Montcabrer, es va imposar Carlos Vidal amb 48:23, segon es va classificar Raúl Miñana amb 49:26 i tercer Marcos Doménech amb 50:38. En dones va guanyar Leticia Serrano amb 1.04:37, segona Elia Moyá amb 1.06:01 i tercera Vanessa Villena amb 1.09:08. En juvenils la victòria va ser per a Arnau Mora, del Centre Excursionista d’Alcoi, seguit per Martí Cantó i tercer va ser Jairo García.

La XX Pujada al Montcabrer va inaugurar el calendari de proves puntuables per a la sisena edició del Txitxarra Trail, que per primera vegada tindrà la nostra ciutat com a seu de la seua cerimònia de clausura com a reconeixement a les vint carreres organitzades pel Centre Excursioniste d’Alcoi.