El Trail obri la porta als equips oficials

A menys d’un mes de la celebració del VII Trail Solidari Ciutat d’Alcoi, comencen a revelar-se alguns detalls que acompanyaran l’edició més participativa de totes, amb 1.900 inscrits, un centenar més que l’any passat i 700 respecte a l’edició de 2017 després de la incorporació del Mig Trail.

Entre les novetats més significatives destaca la presència per primera vegada d’equips oficials en la línia de meta, situant la prova en una nova dimensió i posant-la en l’aparador del calendari nacional de trail running.

Fins ara, la particular reglamentació de la carrera –destina els seus beneficis a entitats que lluiten contra el càncer i no reparteix premis en metàl·lic als millors, a més es competeix en equips de quatre components per a reafirmar el seu caràcter solidari–, limitava molt la possibilitat que algun primer espasa poguera estar a la nostra ciutat i la lluita per fer-se amb la banderola que s’atorga a la formació guanyadora, quedava reduïda al fet que algun dels nostres millors especialistes aconseguira reunir en un mateix equip a una nòmina amb el suficient potencial per a portar-se la victòria.

La direcció de carrera ha recollit el guant d’alguns equips oficials de trail running, que després d’interessar-se a participar, estaran en l’eixida de País Valencià el pròxim 19 d’octubre.

Aqueixa lluita de les formacions locals per la victòria no solament es manté molt viva, sinó que sale reforçada amb la creació de l’equip Power Gym, signatura alcoiana que entre altres patrocina al gimnasta Néstor Abad, que ha dividit esforços, amb una formació capitanejada per Vicente Juan García en el Trail de 54 km i una altra liderada per David Miró per al Mig Trail de 30 km.

En aquesta distància, la formació alcoiana tindrà un difícil rival en el Ekuon, un equip de trail running que acull en les seues files a varis dels millors especialistes del país, entre ells David López Castán.

Però la direcció del Trail no s’oblida d’aqueix vessant solidari amb la qual va nàixer la carrera i entre els participants es comptarà amb la presència d’un equip del projecte Cims Sense Barreres, amb seu en la veïna Ibi, que ajuda al fet que persones amb mobilitat reduïda. També està previst fer un xicotet homenatge en la Plaça de Dins moments abans de l’inici de la prova a components de Apadis, una associació que atén persones amb discapacitat intel·lectual.

DEDICATÒRIA ESPECIAL
Un altre front en el qual treballa fermament l’organització és a abrigallar la dedicatòria especial, que aquesta edició tindrà com a focus el col·lectiu de professors i educadors. En la web oficial de la carrera s’ha obert un apartat perquè tots aquells professionals de l’ensenyament locals i del nostre entorn puguen inscriure’s i ser partícips d’un moment molt especial.

Send this to a friend