El Trabajo torna a escena amb Las Leandras

Serà aquest dissabte, 5 de novembre, en el Teatre Calderón

El Trabajo torna a escena amb Las Leandras
Un dels moments de l’assaig de ‘Las Leandras’ realitzat en la seu de l’OSA. | XAVI TEROL

“Un plat casero, cuinat a casa amb cura i estima”. Ricardo Canalejas, president de l’Agrupació Lírica El Trabajo, fa referència així a Las Leandras. La revista musical que aquesta Societat Cultural portarà a escena aquest dissabte 5 de novembre a les 19 hores en el Teatre Calderón.

Es tracta d’una obra formada per tres vessants: una musical, on participen la Orquestra Simfònica Alcoiana, el Cor de Voces Blancas d’Alcoi i el Cor de la Societat Cultural El Trabajo, baix la direcció de Gregorio Casasempere, Patricia Pérez, Mar Fernández, Javier Pérez i Alfonso Marco; una vessant escènica dirigida per J. Antonio Olcina i portada a terme pel grup d’actors i actrius de El Trabajo; i una part de dansa amb el Ballet d’Elena Tudela.

La major part de les persones que treballen i formen part d’aquesta representació són alcoians i alcoianes, motiu pel qual el director de la Societat insisteix en la importància de donar veu a aquests projectes i fomentar la cultura i el talent que hi ha al poble alcoià. “Mantindre un grup líric local que treballa amb eixe esforç no és gens fàcil i no es veu en qualsevol ciutat”, assenyala Canalejas. Un equip “amateur” però amb extensa trajectòria que es veurà reforçat amb la participació d’artistes professionals com la soprano Gemma Soler o el tenor Alberto Ballesta.

Amb Las Leandras, el públic assistent donarà un pas enrere en el temps per reviure la musica d’artistes d’altres èpoques com Paloma San Basilio, Celia Gámez o Esperanza Roy entre altres. Un conjunt de mítiques peces musicals que es van representar durant els anys 50-60 en el Teatro Circo, amb dos figures destacades i pròpies d’aquesta obra, una dona més desembolicada en l’escenari i un còmic que contrareste, en aquesta ocasió interpretat per Eugenio Valls.

I com tota recepta cuinada a casa, aquesta peça teatral també necessita un ordre i plantejament. “Primer es tria la música, es demanen les partitures, es prepara el vestuari i l’attrezzo”, aquests dos últims amb el suport de ‘Vestuario París’, en Madrid, i ‘Antigüedades Héctor’. Pel que fa a la preparació de la posada en escena, el director de El Trabajo assenyala que també s’estructura per parts: “Un dia assagem el text i l’escenificació amb la coordinació de J. Antonio Olcina, i un altre dia s’assaja la musica”. Així successivament fins que acaben coordinant-se totes les parts i ho fan de manera conjunta.

Després de la gala lírica celebrada de 2021 en homenatge a Federico Chueca, i la gala musical de cine celebrada en maig d’aquest mateix any, El Trabajo torna a escena amb l’esperança de recuperar un públic que, arran de la pandèmia, es va vore afectat i reduït. “El nostre públic majoritari és a partir de 50 anys, perquè és la gent a la que li agrada este tipo de música, i en la pandèmia molts d’ells per por al contagi van deixar d’assistir”, apunta Canalejas.

No obstant això, amb una situació sanitària que sembla millorar, l’elenc d’actors i cantants treballen amb força per fer gaudir al poble alcoià. “Que la gent tinga en compte que açò és nostre, són actors de casa i s’ha de premiar eixe esforç”, recorda el director de l’Agrupació.

Advertisements

Send this to a friend