El titulat de la UPV que fabrica la seua pròpia pròtesi

Quan la teua vida pateix un contratemps com per exemple, un accident de trànsit que obliga a amputar part d’una cama, el futur et canvia, sens dubte. Per a Alejandro Marín va anar així. L’any 2007, quan tenia 14 anys, va haver de viure la situació esmentada en primera persona. La seua cama va ser amputada a l’altura del turmell dret. Durant cinc llargs anys la seua vida va ser sedentària. Va estar prostrat en un llit i únicament eixia de la seua casa per a realitzar les cures necessàries.

Precisament, una nova amputació quatre anys després de l’accident va ser el pont cap a una vida diferent i plena per a Alejandro, qui va decidir re-amputar la seua cama 15 centímetres per sota del genoll ja que, malgrat ser una decisió complicada i dolorosa, era una de les poques vies per a tenir millor qualitat de vida. “Aquella decisió va ser una bogeria i quasi ningú l’haguera fet”, confessa Marín.

Una altra decisió important per al protagonista d’aquesta història és la elecció d’universitat. És als seus 19 anys quan ha d’escollir el centre on continuar els seus estudis. “Tenia una opinió molt positiva del Campus d’Alcoi. Familiar, xicotet, amigable…Un lloc en el qual no solament fas amistat amb els de la teua carrera, si no també amb els de altres titulacions”, afirma Marín. El ja Graduat en Enginyeria Mecànica, ha aprofitat de forma singular els seus coneixements en aquest àmbit, ja que ha dissenyat la seua pròpia pròtesi d’ús diari en els laboratoris del Campus d’Alcoi. Per a açò, va escanejar la seua cama esquerra i va començar a dibuixar, i a més, va realitzar el modelatge i la impressió 3D en les mateixes instal·lacions del (…)

Pot llegir l’article complet en l’edició de El Nostre del dimarts 11 de desembre de 2018.

Foto: Alejandro Marín va patir un accident de trànsit que va obligar a amputar part de la seua cama dreta. UPV

Send this to a friend