El tèxtil al nostre ADN

Aquesta setmana ha obert les portes Fira València a una nova edició de HOME-TÈXTIL, aparador fonamental per mostrar al món els productes de qualitat que fem a les nostres comarques i la capacitat creativa i innovadora de les nostres empreses.

Per l’experiència viscuda al capdavant de la Conselleria d’Economia Sostenible durant 8 anys, podria afirmar que als valencians i valencianes ens costa molt creure que fem les coses bé, ens manca autoestima, i eixa manca d’autoestima es tradueix en la deslocalització de les nostres empreses al món productiu, en definitiva, en la pèrdua de valor econòmic d’allò que produïm ací. Malgrat això, els nostres productes són de qualitat, ja que hem passat d’exportar per valor de 25.000 milions d’euros en 2015 a més de 40.000 milions en 2023.

I si una cosa hem tingut clara el meu equip i jo, quan estàvem al capdavant de la Conselleria d’Economia era la d’apostar per l’Economia productiva; per la reindustrialització del nostre territori, amb la localització i relocalitzció de les nostres empreses, per l’atracció d’inversions, per la formació, per la millora de les àrees empresarials – per cert, és la primera vegada en la història de la democràcia que des de l’administració s’ha ajudat perquè els nostres polígons industrials no foren barris de segona – per la digitalització, per la innovació – amb una aposta decidida pels instituts tecnològics -, així com pels diferents sectors productius del nostre territori, i també per ser aparador des dels nostres recintes firals del que fem ací. En definitiva, per posar en valor allò que fem i allò que som.

Cal tenir en compte que molta de la gent que vivim a aquestes comarques, som fills i filles del tèxtil. En el meu cas, mon pare va treballar més de 30 anys en el sector i pense que no seriem el que som socialment i econòmicament sense aquest sector

Diuen que al César el que és del César i a Déu el que és de Déu, i crec que la tasca feta des de la Conselleria d’Economia Sostenible i el Consell del Botànic, per recuperar i potenciar els recintes firals, s’ha fet bé i ha estat positiva, donant bons resultats. A més, estic molt satisfet de la tasca conjunta feta amb els diferents sectors empresarials perquè hui puguem fer a casa fires com HABITAT o HOME-TÈXTIL. Sempre hem apostat per allò que produïm ací mostrar-ho ací.

A més a més, cal tenir en compte que molta de la gent que vivim a aquestes comarques, som fills i filles del tèxtil. En el meu cas, mon pare va treballar més de 30 anys en el sector i pense que no seriem el que som socialment i econòmicament sense aquest sector, per això m’agradaria animar a l’empresariat, a les persones treballadores i a l’administració a cooperar per seguir arropant un sector que ha de seguir dinamitzant la nostra economia.

Des de la distància de la gestió, encara pose més en valor la feina que han fet les empreses del sector del tèxtil de les nostres comarques. Un sector que al llarg dels anys ha sabut reinventar-se i adaptar-se, i seguir fent-ho des de la sostenibilitat.

Amb el desig que la fira HOME-TÈXTIL d’enguany siga un èxit.

RAFA CLIMENT. Ex-conseller Economia Sostenible

Send this to a friend