El supercampionat es decideix en El Rebolcat

L'alcoià Nicolás Cabanes destaca en la Copa Clio, en la qual era segon després de tres trams

‘Coet’ Suárez comanda la classificació després de la disputa dels quatre primers trams. | JUANJO AVIÑÓ

Els aficionats a l’automobilisme i més concretament als rallyes tenen una cita ineludible hui. La penúltima cita del Supercampionat d’Espanya, el 29 Rallye La Nucia Mediterrani Trofeu Costa Blanca, ofereix l’oportunitat de seguir en directe, a peu de cuneta, el pas dels grans protagonistes del certamen. A més, amb el títol 2023 en joc i amb grans possibilitats que es confirme ací. Ahir es va disputar la primera etapa en la qual ‘Coet’ Suárez va fer un pas avant de cara a obtindre el títol. Després dels tres primers trams del Recalvi Team era el líder de la classificació provisional de la prova. La competició continuava en marxa al tancament de la present edició.

Hui, altres sis trams conformen la segona etapa. El recorregut transcorre per les carreteres de l’Alcoià. la Torre de les Maçanes-Benifallim, el Lluís Brotons Rebolcat (en record al qual fora secretari de l’organització del rallye– i el Tudons-Relleu, conformen el programa previst. A més, Alcoi acollirà un reagrupament en la plaça d’Espanya, per la qual passaran els supervivents de la competició, a partir de les 16 h. I si Suárez acaricia ja el títol –amb Ares fora de competició, li bastaria amb acabar entre els huit primers–, l’expectació se centra ara, a veure quin pilot va guanyar el rallye.

La penúltima cita del Supercampionat d’Espanya s’iniciava a primera hora de la vesprada d’ahir. Des de La Nucia i afrontant sis trams. El líder del campionat, ‘Coet’ Suárez (Skoda Fabia RS) va marcar el millor temps en l’especial amb la qual arrancava la prova, el tram Bolulla-Tàrbena de 7,3 quilòmetres. Va avantatjar en un segon a Pepe López (Hyundai i20) i en 1,7 a Jan Solans (Hyundai i20), un dels seus directes rivals en la lluita pel campionat. L’altre, Iván Arés només va poder se sisé, a 6,6 segons. El següent tram, el Vall d’Ebo-Pego (10,3 quilòmetres) Jan Solans va ser el millor, amb Diego Ruiloba (Citroën C3 Rally2) quasi amb el mateix temps (+0,1 segons). Suárez va ser tercer. El tercer tram, el Xaló-Bernia (16,1 quilòmetres) buidava el camí al líder del certamen. El seu més directe rival pel títol, Iván Ares, abandonava en l’enllaç. Suárez, això sí, cap a un nou escratx, però en la general les diferències eren mínimes, amb Ruiloba, segon i López, tercer. Ja en el quart tram (Bolulla-Tàrbena), el més ràpid va ser Ruiloba, que posava sobre la taula, les seues credencials per a guanyar el rallye. Pepe López, va ser el segon més ràpid i Suárez una altra vegada tercer, la qual cosa reduïa a només 1,7 segons l’avantatge del de Skoda.

El supercampeonato se decide en El Rebolcat
Nicolás Cabanes, amb el Clio. | JUANJO AVIÑÓ
Gonzalo Cabanes. | JUANJO AVIÑÓ

ELS CABANES EN COMPETICIÓ
Dues són els alcoians que competeixen en la prova. Nicolás Cabanes ho fa enquadrat en la Clio Trophy Spain. Amb Javi Moltó a la seua dreta, va anar de menys a més i en la tercera de les especialitats ascendia fins a la segona posició, a 12,8 segons del líder dels Clio, Carlos Rodríguez. En la general del rallye ocupava la 27a posició. Per part seua, el seu germà, Gonzalo Cabanes (Suzuki Swift 1.4) era 36é de la general del rallye i estava en el Top 10 de l’autonòmic.

En definitiva, hui última i apassionant segona jornada de competició del*rallye. Suárez es pot permetre córrer amb la calculadora en mà per a proclamar-se supercampió d’Espanya. Però si vol guanyar el rallye haurà d’estrényer. A la seua esquena Ruiloba, López, Pardo i Solans esperen la seua oportunitat per a guanyar la carrera de La Nucia.