El sector tèxtil esbossa nous plans estratègics i de competitivitat

Com ara guanyar posicionament estratègic en els pròxims anys i ser més competitiu en el canvi anunciat de la Llei de Contractació Pública

El sector tèxtil esbossa nous plans estratègics i de competitivitat
Un treballador del sector tèxtil | Arxiu

Des de Ateval s’han dut a terme recentment diversos anuncis d’accions encaminades a la millora del sector tèxtil en molts nivells, com ara guanyar posicionament estratègic en els pròxims anys i ser més competitiu en el canvi anunciat de la Llei de Contractació Pública.

D’una banda, Ateval, al costat de la conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, ha presentat els resultats de cinc projectes que s’han dut a terme durant aquest any i les conclusions del qual tenen com a objectiu la reactivació i reorientació productiva de l’activitat industrial de la Comunitat Valenciana a través d’un full de ruta a seguir.

Mitjançant aquests projectes s’han pogut establir els aspectes més importants a treballar, tant per a la readaptació productiva com per a obrir noves oportunitats econòmiques, en un moment en el qual aquesta pandèmia ha provocat una crisi econòmica mundial, però també la reconversió d’una gran part de la indústria tèxtil a la producció per al sector sanitari.

Entre les conclusions extretes dels projectes, es troba la presentació d’un pla que detalla com definir una estratègia pròpia i triar les accions més concordes segons l’empresa per a poder introduir-se i mantindre’s en aquest nou mercat tèxtil sanitari i EPIS.

A més, també abasten, entre altres temes, la fabricació de teles no teixides, un sector emergent, estratègic i dinàmic plantejat des d’una triple perspectiva: tecnològica, d’aplicacions i d’oportunitats de mercat.

LLEI CONTRACTACIÓ PÚBLICA
Respecte a la Llei de Contractació Pública, la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV) i Ateval, han acordat sol·licitar als Ministeris d’Indústria i Sanitat “que contemplen un millor posicionament competitiu de la indústria tèxtil sanitària en els canvis previstos en l’actual Llei de Contractació i Licitacions Públiques” i que es ponderen aspectes complementaris al preu, com a requisits mediambientals, de qualitat o d’innovació i disseny. Aquesta petició erradica que des de la CEV i Ateval consideren que “en aquests moments competeixen en unes condicions de desigualtat que els deixen fora de la majoria de les licitacions públiques nacionals”.

Advertisements

Send this to a friend