El Patín Alcodiam juga amb foc cedint l’empat a 17 segons del final

El Alcodiam va estar jugant amb foc tota la segona part per a acabar cremant-se en l’última acció del partit. Mancant 17,50 segons, en l’enèsima equivocació en atac dels de Lorenzo Pastor, van propiciar el ràpid contraatac del Vendrell, i aquesta vegada sí Aleix Cid va batre a Guiri, una altra vegada grandiós sota pals, que desesperat en el sòl va haver d’assumir el colp baix rebut. Era la culminació a un mal segon temps en el qual el Alcodiam no va saber contrarestar l’ambició del Vendrell, que després d’anar-se al descans amb 2-0 en contra, va eixir en la segona meitat disposat a cremar les seues armes i morir matant, com així va succeir amb aqueix gol de l’empat mancant escassos segons per al final de la trobada.

No hauria sigut just que el Vendrell marxara de buit d’aquest partit que va tindre de tot, intensitat, joc d’alta volada per moments, dos rivals que no van escatimar esforços en cap moment i dos temps per a cada equip. El primer va anar clarament del Alcodiam. Els de Lorenzo Pastor van jugar possiblement els seus millors minuts del que portem de temporada. Ferits pel que va succeir la passada jornada a Sant Cugat, els blaugranes van plantejar un partit en el qual no van deixar ni respirar a un Vendrell que se li va fer etern el primer temps. Li van caure dos gols però va poder haver encaixat algun més. Amb un atac molt dinàmic, ben elaborat pel Alcodiam, amb Ferran Formatjé com a punta de llança i principal executor, els de Lorenzo Pastor van desenvolupar un joc que feia temps que no es veia en el pavelló Miguel Sarasa.

Faltava posar la guinda al pastís, que es va encarregar de posar-la Ferran Formatjé als sis minuts, després d’una perfecta connexió amb Gonzalo Pérez, el d’Oviedo va veure bé el desmarcatge del gironí, que des del punt de penal va obrir el marcador. Aqueixa ambició desmesurada dels blaugranes en l’arrencada, els va portar a no baixar el peu de l’accelerador i a penes un minut més tard, en el set, Iker Casado va veure la targeta blava i el directe el va convertir Formatjé.

El Vendrell va espavilar, el xoc es va convertir en un intercanvi de colps, amb Guiri i Álvaro Sheda exhibint-se baix pals. Formatjé va poder arredonir el seu excel·lent primer temps amb un tret a quatre del final que el meta del Vendrell li va endevinar en una intervenció de grans reflexos. Quedava per davant una segona part que el Alcodiam va afrontar amb el tresor d’anar guanyant 2-0. Però van començar els dubtes, van aflorar les presses i la precipitació, amb moltes boles perdudes, cadascuna d’elles van donar molta vida a un Vendrell que va anar creixent-se fins a fer-se amb el partit.

El Alcodiam va continuar atacant, buscant el tercer gol que li donara la tranquil·litat, però l’equip no va tindre ni la frescor ni l’efectivitat del primer temps, mentre que en defensa va tirar molt en falta l’absència de Carlos Pérez, lesionat per a tres setmanes, com també ho va acusar en la segona part de Sant Cugat. El Vendrell cada minut que passava agradava la seua figura mentre que el Alcodiam s’anava encongint.

Es veia vindre el primer gol i també la igualada. L’única figura que creixia en les files blaugranes era la de Guiri, una altra vegada espectacular. Joan Escala, de penal, va posar el 2-1 en el minut 39, un després va poder acabar-se la història d’aquest vibrant partit, però Formatjé no va encertar a marcar el directe després de la desena falta del Vendrell. El pitxer d’aigua freda vindria 17,50 segons del final amb l’empat.