El Liceo es va anar mirant l’hora

Un Patín Alcodiam valent, que en cap moment va buscar especular i que va ser pel partit sense complexos, tractant de mossegar des del primer minut, li va posar les coses molt difícils al Liceu, que es va anar del pavelló Miguel Sarasa mirant el rellotge i guanyant amb molt de sofriment un duel en el qual l’experiència i la qualitat individual dels gallecs va acabar decantant la balança, ja que el resultat va ser de 3-4.

El plantejament inicial dels de Sergi Punset va ser molt clar, ofegar a un Liceu tocat anímicament després de la seua eliminació europea i quedar-se sense tot just opcions en la competició domèstica, amb una pressió alta i barallant cada bola com si fóra l’última. L’Alcodiam va guardar per a una millor ocasió la zona i va desempolsar la defensa zonal a risc de saber que l’equip no se sent massa còmode amb aquest plantejament.

Els gallecs, sorpresos per la fermesa del rival, en cap moment es van sentir còmodes i no donaven amb l’antídot per a rebaixar l’ímpetu del seu rival. El Liceu va poder apaivagar els ànims de l’Alcodiam als cinc minuts, però l’exblaugrana Sergi Miras no va encertar a batre a Guiri de penal.

Un inspirat Roc Llisà, que va completar un de les seues millors actuacions com a blaugrana, va ser un martell que no parava de colpejar el mur visitant, fins que va aconseguir derrocar-ho als deu minuts després de marcar un ‘golazo’ després de recórrer-se la pista sencera per a acabar batent a Xavi Malián.

No obstant això, un minut després aflorava un dels majors pecats de l’Alcodiam d’aquesta temporada, la seua inconsistència a l’hora de prendre decisions amb el marcador a favor. Una pèrdua en l’eixida de la bola va ser aprofitada per Carlo Di Benedetto, un dels ‘killers’ de la competició, per a anotar la igualada, finalitzant el primer temps amb empat 1-1.

En la represa, en el primer minut, Roc Llisà va tornar a posar per davant al Patín Alcodiam, però en l’atac següent una indecisió de Joao Ramalho, que va preferir controlar la bola en comptes de buidar i Carlos Di Benedetto per a posar als gallecs per davant.

Amb empat a dos, el propi davanter franc-argentí va fallar el llançament d’un directe, però qui no va perdonar va ser Josep Lamas per a anotar el 2-3 després d’una distracció a l’hora de realitzar un bloqueig.

L’Alcodiam va saber reaccionar, però torna a demostrar la seua mala relació a bola parada, sent ara Roc Llisà qui falla una falta directa. Tres minuts després, Carlo Di Benedetto supera per potència a Agustín Domínguez i fa pujar el 2-4. Sergi Punset li la juga donant entrada a Simone Romano i Roc Llisà aprofita l’envergadura de l’italià a l’hora de fixar la defensa rival per a escurçar diferències després d’un tir exterior, però l’anhelat empat no va acabar arribant.