El Ivace recolza a Aitex en el desenvolupament de tècniques revolucionàries d’encapsulació sostenible per a cosmètica

S'ha desenvolupat un vel de nanofibres amb un polímer biodegradable per a la protecció dels principis actius cosmètics

El Ivace recolza a Aitex
Exteriors de l’edifici on es troba la seu d’Aitex.

L’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace) en el marc de les seues ajudes dirigides a impulsar la investigació dels centres tecnològics del Comunitat Valenciana i transferir el seu coneixement al teixit industrial, ha fet costat a l’Institut Tecnològic del Tèxtil, Aitex, en un projecte revolucionari en el sector de la cosmètica. L’objectiu d’aquesta investigació, desenvolupada pels laboratoris de cosmètica d’Aitex, és oferir un producte d’ús cosmètic que permeta conservar les propietats del retinol (també conegut com a vitamina A), el qual és altament inestable perquè es degrada fàcilment en contacte amb la llum i s’oxida molt ràpidament al contacte amb l’aire.

Per a aconseguir-lo s’ha desenvolupat un vel de *nanofibras amb un polímer biodegradable i sostenible per a la protecció dels principis actius cosmètics. Aquest vel conté retinol que ha sigut obtingut mitjançant la tecnologia d’electrofilat per a ser utilitzat com a producte d’ús dèrmic o cosmètic amb la finalitat d’oferir un tractament eficaç sobre la pell.

La tecnologia de l’electrofilatura permet el desenvolupament d’un producte molt nou i atractiu de cara a l’usuari final com són les màscares i pegats facials de nanofibres amb components rics en actius, lliures de conservants i altres additius estabilitzadors. L’ús continuat del vel de nanofibres ofereix un avantatjós efecte refermant, antienvelliment i hidratant, el qual ha sigut testat sobre Fibroblastos Dèrmics Humans Normals (NHDF) durant 24 hores.

La directora general de l’Ivace, Júlia Company, ha destacat l’alt potencial en I+D que té el centre tecnològic que els permet tindre la capacitat de posar en marxa solucions a mesura de manera ràpida i eficient com és el cas d’aquest servei dirigit a la indústria cosmètica». En aquest sentit, Company ha assenyalat que des de la Conselleria d’Economia Sostenible , a través de l’Ivace, «seguirem potenciant i facilitant inversió privada en I+D i en innovació com a instrument clau per a la transformació del model productiu».

Un altre dels objectius a futur que s’ha fixat l’Ivace és reforçar la col·laboració públic-privada «i un bon exemple d’això és la col·laboració Ivace-Redit-Instituts Tecnològics, per a crear un model productiu basat en el coneixement, la investigació i el desenvolupament innovador».

Sector cosmètica

El sector de la cosmètica presenta un elevat potencial de creixement a més d’un continu canvi pel fet que el que atreia als consumidors ahir, pot ser que hui estiga quedant desfasat i demà perda el seu valor. Tractant-se, per tant, d’un mercat molt dinàmic en el qual totes les seues innovacions estan en increment.

Actualment s’observa una creixent demanda per part dels consumidors per substàncies naturals funcionals, a més de nous materials sostenibles i respectuosos amb el medi ambient que transmeten al producte característiques úniques. És per això que el desenvolupat de productes que complisquen amb tots aquests requisits suposa un important repte tecnològic.

Advertisements

Send this to a friend