El govern vol portar al Ple la gestió indirecta de l’aigua
La intenció és que la proposta arribe al saló plenari abans de final d'any
L’actual contracte de l’aigua amb la mercantil Aqualia va ser signat al juliol del 2000 amb una vigència de 20 anys prorrogables per períodes d’un any. Mentrestant, la concessió del clavegueram data de l’estiu de 2018 i finalitza l’any vinent, per la qual cosa es vol aprofitar per a unir tots dos serveis i decidir la fórmula de gestió conjuntament.
Una vegada presentat l’informe de viabilitat sobre la modalitat de gestió directa que, cal recordar, es realitzaria a través de l’empresa pública local posada en marxa per l’Ajuntament, el govern municipal ha entregat aquest estudi als grups de l’oposició municipal i el següent pas serà portar la proposta al ple perquè puga ser debatuda.
A la vista dels resultats de l’informe, el govern municipal planteja optar per un nou contracte de serveis, ja que “són més els aspectes negatius que positius en el cas de la municipalització” remarca el regidor d’Obres i Serveis, Jordi Martínez, qui destaca el sobrecost d’assumir l’Ajuntament la gestió directa, alhora que incideix en altres inconvenients derivats com pujar les tarifes o “no podríem realitzar inversions per a la millora de la xarxa en almenys tres anys”, indica.
Martínez avança que la intenció és convocar un ple extraordinari al desembre per a tractar aquesta qüestió, i si tira avant la proposta del govern municipal, elaborar el plec de condicions del nou servei durant el primer trimestre de 2022 i traure’l a concurs dins d’aquest període.
Encara que després de conéixer els resultats de l’informe de viabilitat encara no hi ha hagut pronunciament públic per part dels grups de l’oposició, per tots és sabut que tant Guanyar Alcoi com Podem s’han mostrat partidaris de manera reiterada de la recuperació de serveis públics per part de l’Ajuntament, i la gestió de l’aigua potable era un d’ells. De fet, Podem va condicionar fa dos anys el seu suport als pressupostos municipals del govern socialista a la creació, precisament, d’una empresa pública per a remunicipalitzar serveis públics com l’aigua o l’autobús, tots dos ara en procés de revisió.