El govern planteja l’autobús a demanda per al nou contracte

Aquest plantejament s'aplicaria, per exemple, a la Font Dolça

El govern planteja l'autobús a demanda per al nou contracte
Reunió de la setmana passada sobre el nou contracte d’autobús. | S. G. B.

El procés participatiu per a elaborar el nou contracte de l’autobús urbà continua en marxa, i la setmana passada va tindre lloc una reunió explicativa en la seu de l’Associació de Veïns de Santa Rosa-La Mistera.

En aquesta cita, sol·licitada per l’entitat veïnal, l’edil de Mobilitat Sostenible, Jordi Martínez, va explicar algunes de les opcions que s’estan remenant per al nou contracte –l’entrada en vigor del qual es preveu per a l’any que ve després de prorrogar un últim any l’actual–, com per exemple, l’autobús a demanda. Aquest plantejament s’aplicaria, per exemple, a la Font Dolça. El regidor va detallar que es tracta d’una zona en la qual no hi ha excessiva demanda però en la qual es vol continuar mantenint el servei. Martínez va exemplificar que es podria instal·lar un botó perquè quan hi haja una persona en la parada l’estrenya i l’autobús de la línia pertinent es redirigiria cap al lloc, en comptes d’incloure aquesta parada en tots els trajectes. Els possibles dubtes que genere, tant aquest sistema, com altres possibles opcions que es contemplen, des del govern es pretén que les empreses que opten a la concessió li les resolguen, donant-los solucions o propostes viables perquè aqueixos plantejaments siguen una realitat.

Es va destacar també la intenció que l’autobús arribe fins a La Salle i l’Andreu Sempere; o que es modifique el trajecte pel Centre els caps de setmana emprant microbusos que passen per la plaça Ferrándiz i Carbonell, perquè, quan hi haja esdeveniments en el centre històric no siga necessari canviar el recorregut puntualment.

En aquesta reunió també es van recollir algunes propostes, com per exemple, que en la línia que arriba fins a l’hospital Verge dels Lliris, una vegada s’arribe a la caserna de la Guàrdia Civil, es desvie cap avall, cap a l’hospital, en lloc de fer l’actual recorregut, al·legant que moltes persones es baixen en Juan Gil-Albert per a avançar i dirigir-se caminant cap a l’hospital o l’asil, en lloc d’esperar-se a finalitzar el recorregut que arriba precisament, fins a la Font Dolça.

Jordi Martínez i la regidora de Democràcia Participativa, Teresa Sanjuán, van avançar que després de l’estiu, al setembre, tornarà a haver-hi una reunió oberta amb la ciutadania, per a explicar les propostes que s’han anat recollint durant el procés participatiu, i que se sumisquen a les que des del govern s’estan estudiant i remenant.

Totes les propostes es traslladaran als tècnics municipals perquè s’estudien i valoren la seua viabilitat a l’hora d’implantar-les.

Advertisements

Send this to a friend