El Congrés Rupestre reuneix a 130 assistents
El Congrés d’Art Rupestre que se celebra des del dijous en l’IVAM-CADA d’Alcoi reuneix a uns 130 assistents, la majoria experts en la matèria. El congrés és el segon que es celebra des de la inclusió de l’Art Rupestre de l’Arc Mediterrani en la llista del Patrimoni Mundial de la Unesco, una declaració de la qual es compleixen vint anys.
La trobada, organitzada per la Generalitat Valenciana, amb la col·laboració del Museu Arqueològic Municipal Camilo Visedo, i que compta amb la participació de les comunitats autònomes de Catalunya, Aragó, Castella-la Manxa, Múrcia i Andalusia, s’ha organitzat per a debatre els avanços produïts durant els últims deu anys, presentant les novetats experimentades en les recerques, noves tecnologies i gestió administrativa i turística d’aquest patrimoni mundial.
El congrés, tal com s’ha informat, s’ha celebrat a Alcoi perquè es considera referent de l’art rupestre a Espanya, sent La Sarga un dels jaciments triats per a obtenir la màxima distinció mundial concedida a l’Art Rupestre de l’Arc Mediterrani.
El programa, estructurat en tres sessions, finalitzarà avui, amb una jornada dedicada a la gestió turística de l’art rupestre des de qualsevol dels seus vessants, especialment les dirigides a la seua difusió i socialització. Al matí, es presentaran els avanços significatius en aquest àmbit i l’aplicació de les noves tecnologies, visites teatralitzades, itineraris i accessibilitat.
La vesprada es dedicarà a la presentació de comunicacions, entre elles, una a càrrec del director del Museu Arqueològic d’Alcoi, Josep Maria Segura, sobre el nou centre d’interpretació turística que s’habilitarà en La Sarga pròximament.