El Círculo Industrial homenatja l’escriptor Antonio Revert

S'ha presentat la reedició d'un llibre de l'autor amb motiu del 150 aniversari del Petrólio

El Círculo Industrial homenajea al escritor Antonio Revert
El hijo del autor, Antonio Revert, el presidente del Círculo Industrial y el historiador Gabriel Guillem. XAVI TEROL

El saló Rotonda del Círculo Industrial ha acollit un homenatge a l’escriptor alcoià Antonio Revert. A l’acte van assistir, a més de la família de l’escriptor, el seu fill, amb el mateix nom, i l’historiador alcoià Gabriel Guillem.
Tots dos van estar acompanyats per Indalecio Carbonell, president del Círculo Industrial, el qual va recordar la figura de Revert així com les seues contribucions al bon desenvolupament del Cercle des dels seus inicis. “Ha sigut soci del Cercle des de 1957 i encara que per motius de salut no pot estar hui ací present, li retem homenatge”.
Així doncs, la reedició del llibre “Agustín Albors, entre la llibertat i l’ordre”, que va escriure Revert en 1975, va ser el motiu de reunió, el passat dia 5 de juliol. “Portàvem molt de temps pensant de quina manera retre-li homenatge i en coincidir enguany amb el 150 aniversari de la Revolució del Petrólio, ens decantem per la reedició de la seua publicació.
D’igual manera, el fill de l’autor va agrair al Círculo Industrial l’obstinació posada per a dur a terme aquest reconeixement.
A més, va aprofitar la presentació per a comentar algunes de les idees claus analitzades en el llibre com la concepció liberalista que es tenia en el segle XIX i reconeixent també la labor que va dur a terme el seu pare amb la publicació de l’obra. “Tota la bibliografia d’Agustín Albors es pot resumir en les vicissituds polítiques del segle XIX, i mitjançant aquest llibre el meu pare va tractar d’aportar noves veus objectives per a la historiografia”.
D’altra banda, a aquestes paraules es va unir l’anàlisi de l’historiador Gabriel Guillem, que va definir l’obra com una “etopeia” –descripció de la simbologia d’un personatge- i va remarcar la importància d’entendre i estudiar l’esdevingut al juliol de 1873 des del context d’aqueixa època. “Albors va ser un home que va donar la seua vida per les seues idees. Aquest llibre ens convida a reflexionar sobre com ha canviat la concepció política des de llavors”.

Advertisements

Send this to a friend