El CD Onil, campió després de dues pròrrogues

El CD Onil es va portar el títol del 3D en bàsquet local en imposar-se en una emocionant final al Nevereta Basquet. A priori eren els dos equips amb més qualitat del torneig, amb jugadors en tots dos bàndols de categoria Nacional i LEB. Tots dos van complir les expectatives i van disputar una de les finals amb major emoció dels últims anys.

Per part del Nevereta Básquet es comptava amb la presència de dos jugadors alcoians com Joan Canalejas i Andy López.

El partit va començar amb els dos equips tantejant-se, sense arriscar en atac i provocant els errors del rival. La igualtat va ser la tònica regnant durant tot el primer període amb alternances en el marcador, i amb empat a 29 al descans.
La segona part va començar amb un Nevereta més agressiu en defensa i major ritme en atac, la qual cosa va fer que mediada la segona part adquirira un avantatge de 9 punts: 43-34, després d’un parcial de 10 a 0.

L’Onil es va veure obligat a parar el partit amb un temps mort i reorganitzar la seua estratègia. I va funcionar, perquè durant els següents 8 minuts, van ser un vendaval ofensiu, amb un parcial de 3 a 16, i posant-se 4 a dalt (46-50) quedant a 1.30 per a finalitzar.

TIR DECISIU
El Nevereta va haver de demanar temps mort. A 21 segons per al final, el partit presentava un empat a 51, amb possessió per a l’Onil que va esgotar el temps quasi fins al final per a jugar-li-la a una carta, fallant el tir i el partit es va anar a la pròrroga, que va començar amb un Onil més encertat (51-55).

Va ser quan Joan Canalejas i Andy Lopez van assumir la responsabilitat i van portar al Nevereta a igualar la contesa 59-59 amb el qual s’acaba la pròrroga.

De nou s’havia de disputar una altra prorroga, amb molta tensió, moltes perdudes en tots dos conjunts i amb un moment clau: quedant 7 segons per al final del partit i amb marcador favorable a l’Onil 61-62, Andy Lopez és objecte d’una falta que li mana a la línia de tirs lliures.

El jugador alcoià va fallar tots dos tirs, i Canalejas fa falta a un jugador de l’Onil per a forçar tirs lliures, dels quals només anoten 1. En la següent jugada i amb 2 segons per jugar el tir a la desesperada del Nevereta no entra i l’Onil es porta el partit 61-63.