El Campus d’Alcoi desenvoluparà la Càtedra del Sector Tèxtil UPV

Creada per la UPV i IVACE amb la intenció de lluitar contra la Covid a través de la innovació

Signatura del conveni per a crear la Càtedra del Sector Tèxtil UPV.

La Universitat Politècnica de València (UPV) i l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace) han signat aquesta setmana un conveni de col·laboració que possibilita la creació de la Càtedra del Sector Tèxtil UPV, que es desenvoluparà al Campus d’Alcoi de la UPV. La Càtedra té com a propòsit millorar la competitivitat i modernitzar les pimes del sector tèxtil, també en l’aspecte de lluita contra la Covid-19. Per a això, aquest projecte compta amb 30.000 euros de finançament de l’Ivace, que es destinaran a la investigació i posada en marxa d’activitats d’I+D enfocades precisament a la lluita contra l’actual crisi sanitària, així com a la inversió en béns d’equip per a la realització d’aquestes activitats i la formació de professionals més qualificats en aquest àmbit a través de seminaris i conferències impartides per personal propi o extern de la UPV i la realització de pràctiques experimentals en les instal·lacions de la Universitat Politècnica de València.

El conveni ja es troba en vigor després de la signatura i la seua duració s’estén fins al 31 de desembre d’aquest mateix any.

Per part de l’Ivace ha sigut el conseller d’Economia Sostenible, Rafael Climent, l’encarregat de materialitzar la signatura, mentre que, des de la UPV, ha sigut el rector Francisco Mora.

En el cas de Climent, ha explicat que “en aquests moments, qualsevol ajuda és poca perquè les empreses puguen suportar la situació econòmica provocada per la pandèmia. Per això, és més necessari que mai, continuar invertint en innovació, investigació i formació per a establir les bases d’un teixit productiu competitiu i fort”.

A nivell docent, el director de la Càtedra i professor de la UPV, Pablo Díaz, ha detallat que la càtedra “contribuirà a la formació de l’alumnat del Grau en Enginyeria en Disseny Industrial i Desenvolupament de Productes i del Màster Universitari en Enginyeria Tèxtil i ajudarà a preparar-lo parell ala investigació”.

NOU GRAU Al CAMPUS
D’altra banda, però també referent a la formació, el Campus d’Alcoi de la UPV impartirà el Grau en Enginyeria Informàtica Industrial i Robòtica després que el Consell de Govern de la UPV haja aprovat els informes de validació i les memòries de l’esmentat grau. De rebre el vistiplau per part de la conselleria d’Universitats abans del pròxim estiu, les classes del nou grau començarien a impartir-se el pròxim curs 2021-2022.

Aquesta nova titulació comptarà amb 50 places oferides i té com a objectiu la formació de professionals competents amb profunds coneixements d’Enginyeria Informàtica i Robòtica, capaces d’abordar el desplegament de la Indústria Intel·ligent o Indústria 4.0.

Advertisements

Send this to a friend