El barri de Sant Hipòlit compleix 50 anys celebrant les seues festes

A Cocentaina

El barri de Sant Hipòlit compleix 50 anys celebrant les seues festes
Veïns del barri al costat del Mal Passet després de la dansà del divendres.

Una de les cites que marca la recta final de l’estiu a Cocentaina són les populars festes del Barri de Sant Hipòlit, tradició que va impulsar el veïnat de manera anecdòtica en 1975 i que està plenament consolidada complint en aquesta ocasió ni més ni menys que cinquanta anys d’història. Les mateixes festes estan fixades sempre per al segon cap de setmana de setembre i reten homenatge al patró de la Vila Comtal ja que el sant és qui dona nom a aquesta barriada situada en els voltants de l’avinguda de Benilloba. Com sol ser habitual, els actes van arrancar a boca de nit del divendres amb una ‘gran dansà’ amenitzada per la música tradicional que van interpretar els músics de la Colla de Dolçaines i Tabals Mal Passet i a la qual es van sumar veïns del mateix barri, però també d’altres zones de la capital del *Comtat. Un sopar popular i una revetla van donar pas a la jornada del dissabte en la qual va destacar la gran entrada festera a partir de les 20:30h de la #vesprada.

La desfilada el van obrir els capgrossos estrenats recentment en la Vila Comtal i a ells li van seguir diverses esquadres, algunes formades pels més xicotets i joves del barri, abillats amb el vestit típic de masero. Tampoc van faltar esquadres especials i fins i tot una d’elles va lluir el disseny que va eixir al carrer fa mig segle fent així una picada d’ullet a l’efemèride que commemoraven aquestes celebracions. Ja el diumenge l’activitat festiva es va iniciar passades les huit del matí amb la ‘despertà’ i la diana masera, mentre que al migdia es va celebrar la missa de campanya presidida per una imatge xicoteta de Sant Hipòlit Màrtir al costat de la seua Relíquia portada *exprofeso aquesta última des de la parròquia de Santa María.

La guerra de l’aigua, seguida com a novetat de la festa de la espuma, va donar pas a la gran paella amb la qual van acabar uns festejos que també van esperar moments emotius “la setmana d’abans vam ser al cementeri municipal per a realitzar una visita als nostres veïns difunts i deixar un detall en les seues làpides com a homenatge al treball que van fer per a impulsar i fins i tot fer créixer aquestes festes tan esperades per tot el poble”, va concloure Juan Jover.l

Send this to a friend