Diàleg i estatut, bases de la candidatura de Luis Sorolla a presidir el Casal
Un dels tres aspirants explica la seua proposta al costat de la resta de persones que optaran als altres càrrecs que es renoven de la directiva
Luis Sorolla és un dels tres candidats confirmats a president de l’Associació de Sant Jordi (ASJ), tal com ha vingut informant aquest periòdic en les últimes setmanes. Sorolla, de la filà Llana, compta amb una trajectòria festera de més de 60 anys. Durant aquest temps, ha ocupat diferents càrrecs, tant en la filà com també en la pròpia Associació, com a vocal de la junta directiva.
El candidat a màxim representant de l’entitat festera està al capdavant d’una proposta i candidatura que es va començar a forjar l’estiu passat, en vista al relleu per les eleccions del pròxim dijous 30 de maig. Convé recordar que en el procés electoral es contempla també la renovació del vicepresident segon, vicesecretari, tresorer i quatre places de vocal.
Malgrat que les candidatures són individuals, Luis Sorolla encapçala a un equip de persones que optaran als altres càrrecs de la junta directiva que es renoven. Gonzalo Abad –tresorer de l’encara actual junta de l’Associació i d’algun mode impulsor d’aquesta candidatura– optarà a ser vicepresident segon; Juan Luis Guitart a vicesecretari; Jorge Ismael Mira a tresorer; mentre que Enrique Gisbert, Sergio Valenciano i Octavio Aura –majoral durant aquests últims anys–, es presenten a vocal.
En aquest llistat apareixen tres vocals, per la qual cosa faltaria un candidat, que segons el citat equip, podria ser una sorpresa d’última hora. Tots ells compten amb una dilatada experiència festera, sent una candidatura formada per ex directius de l’Associació, ex primers trons, ex majorals, fins i tot ex assessors de l’entitat festera.
Des de la candidatura es detalla que un dels aspectes diferenciadors d’aquesta “alternativa” que presenten és que part dels membres de la mateixa porten un temps allunyats de càrrecs o de responsabilitats festeres, la qual cosa pot aportar una visió o perspectiva diferent de l’Associació.
D’entre totes les opcions, que Luis Sorolla fora el que es presentara a president va ser una decisió presa des del consens.
DIÀLEG, CONSENS I ESTATUT
Precisament, el consens és una cosa que consideren necessari des d’aquesta candidatura: “cal buscar el diàleg sense eixir-se del marc de l’estatut”, document qualificat com la ‘carta magna’ de la institució, en paraules de Sorolla: “ens marca el referent per a fer les coses”.
I és que, afirmen que és precisament l’estatut el que ha propiciat que l’entitat festera haja funcionat durant aquests anys amb un “equilibri d’idees i de pensaments de la *Festa”, tenint a persones d’idees similars o diferents, i buscant el consens o la majoria en alguns casos per a prendre decisions. “El president ha de ser una persona que aglutine i sàpia gestionar un grup de persones”, assenyalen.
Així mateix, destaquen la rellevància que té l’entitat festera i aposten perquè aquesta servisca “d’eina per a les *filaes”, un estament el paper i la implicació del qual destaquen des de la candidatura, igual que els primers trons, els majorals, la Junta Directiva, el quadre d’honor i l’Ajuntament.
Finalment, Luis Sorolla considera que aquesta candidatura conjumina “dedicació, experiència, voluntat i ganes de fer-ho bé”, que dona importància a l’opinió de tots els estaments.