Destinen quasi 4 milions a ajudes als artesans festers
Concedides des de la conselleria d'Economia Sostenible de la Generalitat Valenciana
Un total de 3.920.000 d’euros han sigut destinats a ajudes als artesans festers de la Comunitat Valenciana vinculats amb el món de la festa, per part de la conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball.
Aquestes ajudes han sigut concedides recentment, ja que la conselleria va donar a conéixer la setmana passada el llistat dels artesans la resolució dels quals ha sigut favorable, i altres punts als quals els ha sigut denegada la sol·licitud d’aquesta ajuda, l’objectiu de la qual no és un altre que pal·liar els efectes de la crisi derivada de la Covid-19. Aquesta pandèmia ha obligat a la suspensió dels Moros i Cristians des de l’any passat, i de moment, no s’han celebrat aquests festejos en cap punt del territori valencià.
El conseller d’Economia Sostenible, Rafa Climent, explica que “les festes de la Comunitat Valenciana suposen una riquesa cultural i un atractiu turístic de primera magnitud. Al seu voltant s’ha generat un ric i divers entramat econòmic que contribueix a la generació i a la conservació d’oficis artesans de caràcter tradicional que, sense aquestes, correrien el risc de desaparéixer”.
En aquest sentit, “la majoria d’aquestes empreses artesanes, són de molt reduïda dimensió, per la qual cosa era important posar a la seua disposició recursos econòmics per a aconseguir la liquiditat necessària i així garantir la seua supervivència”, destaca Climent.
L’import rebut per tots els professionals que han sigut beneficiar-vos d’aquesta ajuda és de 7.000 euros, tal com s’indica en el DOGV.
Entre els motius de la denegació d’algunes de les sol·licituds, apareix no tindre el Document de Qualificació Artesana (DCA), que era un dels requisits d’aquestes ajudes quan es van publicar les bases al febrer d’enguany.
En aquest sentit, recordar que al juny d’enguany es va constituir la Federació d’Empresaris Artesans dels Moros i Cristians de la Comunitat Valenciana (FEMIC), amb l’objectiu de conjuminar esforços i lluita d’aquest sector en un moment tan complicat.