Del cine de Méliès a Sara Garrigós

La dissenyadora alcoiana és l'autora d'una exposició que es pot veure en el Centre Comercial Alzamora

Del cine de Méliès a Sara Garrigós
La dissenyadora Sara Garrigós durant la desfilada al Festival de Moda CLEC, a València.

Sara Garrigós Sirvent és dissenyadora de moda i actualment treballa en l’elaboració de dissenys, la investigació de mercats, l’estudi de tendències i el posterior muntatge de les col·leccions. Al 2018 va decidir iniciar la seua formació en l’Escola d’Art Superior d’Alcoi en el grau de Disseny de Moda, encara que aquesta no va ser la primera vegada que començava uns estudis. “Des de xicoteta sempre m’havia agradat molt l’art, però mai havia pensat dedicar-me al món creatiu. En Batxiller vaig estudiar ciències i vaig arribar a cursar el primer any d’enginyeria agroalimentària”. Però de vegades, cal parar per conéixer realment què és el que es vol a la vida. I així va ser com Garrigós se’n va adonar que la seua inquietud estava al disseny. “Vaig pensar: per què no estudie alguna cosa més artística que és el que em plena, i que em faria molt feliç poder treballar fent açò?”.

A partir d’eixe moment, la seua estima cap al món del disseny l’ha portat a convertir-se en l’autora de l’exposició que es pot visitar al Centre Comercial Alzamora i que rep el nom de “Viaje al inicio del cine”. Una exposició tan curiosa com especial per a Garrigós ja que es tracta del seu projecte de fi de grau.

Del cine de Méliès a Sara Garrigós
Els dissenys de Sara Garrigós exposats al Centre Comercial. | EASD

“VIAJE AL INICIO DEL CINE”
Així, la dissenyadora conta que és una col·lecció inspirada en el món del cinema i, en concret, en la figura del cineasta francés Georges Méliès. “Sempre m’ha agradat molt el cine, m’ho han inculcat des de casa. Aleshores vaig investigar sobre aquest tema i vaig triar la figura de Méliès que és el major impulsor que va fer que apareguera el cine”.

Peces amb estil de “sastreria, vintage, de l’època del segle passat” són les que es poden visitar a l’exposició. Tot açò sumat a una diversitat de detalls que recorden quin és l’element que ha motivat aquesta col·lecció. “Hi han molts detalls relacionats amb les seues pel·lícules sobretot amb Viatge a la lluna, que va ser la primera pel·lícula que es va gravar. Està tot ple de formes rodones i ovalades que ens recorden a la lluna. En els estampats també es poden vore dibuixos de les seues produccions com la lluna o les sirenes”, expressa Garrigós.

Així doncs, sobre l’elaboració d’aquests estampats la dissenyadora explica que ha sigut ella mateixa qui els ha confeccionat manualment. “Els vaig estampar jo mateixa amb dissolvent i per això es veuen com esborronats”.

Però no sols el propi estil de les peces és el que ens transporta als inicis del cinema, sinó també les games de colors. “És tot blanc i negre perquè les primeres pel·lícules eren així, però sí que he clavat alguns detalls en groc perquè Méliès va incorporar el color a les cintes pintant ell manualment”, expressa.

Garrigós continua treballant amb el disseny i té molt clar que així serà durant un temps indefinit. “Encara que és una indústria inestable, les faenes que he fet les he gaudit molt, i de moment vull continuar aprenent i formant-me”.

P.S. STENDHAL
D’aquesta manera, actualment té una xicoteta marca pròpia, P.S. Stendhal, en la que aposta per la moda lenta, amb cura, dissenyada a mesura i sostenible. “M’inspira l’artesania, la roba que està cosida a mà a Espanya, i des d’ací reivindique també que tenim molts bons artesans”. Així, Garrigós lamenta que aquesta indústria hui en dia funcione tan ràpidament però es mostra esperançada en un possible canvi de tendència. “Poc a poc, la gent s’està preocupant molt per aquesta part ètica de la moda, encara que hi ha molt per canviar encara”.

Advertisements

Send this to a friend