De moda la indiscreció

Les portes del Círculo Industrial es van obrir aquest dijous 27 d’abril per donar la benvinguda a Agatha Ruiz de la Prada, una de les dissenyadores més reconegudes d’Espanya

De moda la indiscreció
Beca Jover, Agatha Ruiz de la Prada i Indalecio Carbonell.

Les portes del Círculo Industrial es van obrir aquest dijous 27 d’abril per donar la benvinguda a Agatha Ruiz de la Prada, una de les dissenyadores més reconegudes d’Espanya i de la resta del món. En la visita a Alcoi va presentar el seu nou llibre i va signar els exemplars d’un entregat i multitudinari públic.

Amb motiu de la presentació del seu llibre Agatha Ruiz de la Prada. ‘Mi historia’, organitzada per Tutto Piccolo, la dissenyadora va compartir amb el públic les vivències i anècdotes que li han portat on està, conduïda per les preguntes de la il·lustradora alcoiana Beca Jover.
Així, amb la reconeguda melodia de “Girls just wanna have fun”, de Cyndi Lauper, un saló Rotonda on no va quedar ni un seient lliure, va ser testimoni del caràcter desenfadat i rebel, però també formal i compromès, de la dissenyadora que ha vestit milers de xiquets i dones al llarg de la seua història professional. “Estic molt emocionada d’estar en aquest lloc”, afirmava només començar. “Quan vaig començar el meu camí, el meu cap de vendes vivia a Alcoi, i tota la producció la fèiem ací”.
Durant la presentació, es van abordar diferents temes estretament vinculats amb l’artista, entre els quals els colors vius i alegres que l’han caracteritzat des de sempre. “El que més ajuda a eixir d’una depressió és el color”, va assenyalar amb contundència. Agatha Ruiz de la Prada va comentar la importància que hi ha darrere dels colors i la manera en la que aquests li van ajudar a ella. “La meua vida ha sigut la fugida de la depressió i hi ha una tendència enorme a poder canviar les coses amb els colors”.

“Al meu ADN hi ha el pop”
Els núvols, les flors, els cors són algunes de les formes que porten el seu nom per bandera i les més recurrents que acompanyen la seua marca. Els anys 60 i l’època pop van ser el detonant perfecte perquè la famosa dissenyadora beguera de tota la cultura emergent en aquell moment. “Els 60, quan vaig néixer, va ser l’època més optimista de la història. Quan més aprens és quan eres xicotet i encara que a mi no m’agrada res el que és figuratiu, al meu ADN hi ha el pop”. Especial importància va tindre també la “Movida madrileña”, gràcies a la qual la dissenyadora va créixer professionalment.
Amb la influència de grans personalitats del món de la moda, entre els quals destaca Yves Saint-Laurent, Balenciaga o Issey Miyake, es mostra fidel defensora de l’extravagant. “He escrit aquest llibre perquè abans a ningú li importava la vida dels altres, però ara està de moda la indiscreció. És més fàcil vendre llibres que samarretes”.
Amb la vista posada en el futur, va avançar alguns detalls del que ja és el seu nou projecte: l’obertura d’una botiga a Madrid. “Si ix bé, serà botiga, estudi i taller”, va assenyalar.

Advertisements

Send this to a friend