De Gracia i Francés reclamen l’aprovació del Pla General
Durant el lliurament dels premis de la Cámara de Comercio d'Alcoi
El president de la Cámara de Comercio d’Alcoi, Pablo de Gracia, va remarcar que actes com el del lliurament dels Premis 2022 “permeten posar en valor l’aportació tan important de les nostres empreses a la Comunitat Valenciana”, al mateix temps que va destacar el paper de l’organisme com a “nexe d’unió” entre l’administració i les empreses, com també va dir que la Cambra representa un “valuós instrument de col·laboració amb les institucions públiques”.
Durant el transcurs de la gala, celebrada el passat dijous 27, De Gracia va pronunciar un discurs eminentment reivindicatiu en el qual va reclamar, entre altres aspectes, major dotació de sòl industrial, així com l’aprovació definitiva del nou Pla General. Respecte al primer dels punts, el president de la Cambra va opinar que atés que les possibilitats a Alcoi són escasses, el futur passaria per mancomunar sòl industrial. En aquest sentit, va abundar també en la necessitat de “coordinar recursos” i “esforços comuns”, contribuint a la “cohesió territorial més enllà de les nostres comarques”.
D’altra banda, va apuntar a reptes importants com la digitalització de les empreses, per a això va demanar no escatimar en recursos, i també va proposar la creació d’un centre d’investigació en robòtica perquè les empreses puguen endinsar-se en aquesta línia de treball.
Al fil de la pretesa reindustrialització del teixit productiu, De Gracia va reivindicar la “millora de la imatge de la Formació Professional”, adaptant aquests estudis a les necessitats que demanden les empreses, com també va exigir “fer un pas més” per a “entrar dins de les empreses”.
I del costat del comerç, va voler posar en valor la labor dels establiments de proximitat i va demanar la creació d’un centre d’innovació del comerç per a la nostra ciutat.
Millors indicadors
Mentrestant, l’alcalde Toni Francés va destacar la “fortalesa” i “resiliència” del teixit empresarial de la zona, apuntant que aquest territori “ha resistit millor” a la pandèmia gràcies al seu caràcter industrial, impuls que al seu judici ha permés desenvolupar “un comerç i un turisme més fort”.
En aquest sentit, va posar l’accent en alguns indicadors econòmics, com que Alcoi compta en aquests moments amb les millors dades d’ocupació i afiliació a la Seguretat Social dels últims 14 anys, cosa que significa en conclusió “la superació de la crisi financera iniciada en 2008 i la desencadenada amb la *Covid”. Sobre aquest tema, va recordar que Alcoi va destinar més de dos milions d’euros en ajudes a més de 900 empreses locals que van resultar afectades per la pandèmia.
Però perquè la ciutat continue amb el seu “progrés econòmic”, Francés li va demanar al *president Puig l’aprovació definitiva del PGOU. “Necessitem aqueix impuls per a véncer la burocràcia” pendent, va subratllar el primer edil, que va acabar la seua intervenció parlant d’alguns projectes clau del govern municipal, entre els quals va remarcar el parc tecnològic de Rodes, on inclou el Centre de Turisme d’Interior, a més de l’anunciat Pla de Sostenibilitat Turística, i la futura nova seu d’Aitex a Alcoi.
Per part seua, el president de la Generalitat, Ximo Puig, va destacar l’aposta per la innovació i la sostenibilitat de les empreses guardonades en la primera edició dels premis de la Cambra. Puig va tancar l’acte ressaltant el treball desenvolupat per la Cambra d’Alcoi durant els seus 135 anys de trajectòria, alhora que va elogiar el currículum de les quatre empreses reconegudes pel seu “treball, talent i constància”.
El cap del Consell va incidir en què és la fortalesa del teixit econòmic el que ha contribuït al fet que la Comunitat Valenciana haja sigut “capaç de resistir durant la pandèmia, recuperar-se i ara també fer els passos necessaris per a reinventar-se”. Així mateix, es referia a la importància d’establir aliances i de reforçar la col·laboració públic privada per a desenvolupar “iniciatives que ens permeten continuar creixent”, aprofitant també l’impuls dels fons europeus que faran possible nous projectes.