Constituït el Consell assessor per al mecenatge al Campus de la UPV

L'integren onze experts molt vinculats al territori i gran experiència professional

Constituido el Consejo asesor para el mecenazgo en la UPV
El Consejo asesor, ante el edificio universitario de la UPV en Alcoy.

El Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València (UPV) ha constituït el Consell assessor per al mecenatge, compost tant per responsables de la UPV a Alcoi, com per professionals externs experts en diferents sectors.
El consell, que s’ha reunit aquest passat dimecres, planificarà accions per a promocionar i difondre els avantatges que poden tindre, tant per al col·lectiu (la Universitat i en definitiva el seu entorn) com per a les pròpies empreses, entitats i particulars que desitgen col·laborar com a mecenes.
El mecenatge amb la UPV pretén impulsar projectes i fomentar la investigació, amb els consegüents avantatges fiscals per als quals aporten béns o quantitats monetàries a la Universitat.
El consell assessor el conforma el director del Campus d’Alcoi de la UPV, Pau Bernabeu, el subdirector Javier Silvestre, i els professionals Carlos Colomer, Rafael Valls, Ricardo de la Encarnació, Andrés Monllor, Francisco Verdú, Julia Company, Raquel Moltó, Dámaris Alba i Raquel Juan. Es tracta d’un grup d’experts molt vinculats al territori i amb gran experiència professional.

200 anys d’estudis a Alcoi
El tret d’eixida per a aquesta comissió és un esdeveniment d’excepcional interés públic previst per a 2028 i que no és un altre que la celebració del 200 aniversari dels estudis industrials a Alcoi. Una efemèride que explica l’existència de l’actual Campus.
Eixos estudis es van implantar per exprés desig i per la necessitat de mà d’obra qualificada per part dels empresaris tèxtils d’Alcoi. Posteriorment, en 1972, el naixement de la Universitat Politècnica de València, va provocar la unió de totes dues entitats.
Quatre són les maneres per mitjà de les quals les persones i entitats interessades poden participar del mecenatge. La primera és la donació, la segona l’aportació, la tercera, l’esdeveniment d’excepcional interés públic, i finalment, el micromecenatge.
Qualsevol particular, empresa o entitat pot col·laborar amb la Universitat aportant quantitats monetàries, dependències, objectes de valor històric o social, o amb xicotetes quantitats econòmiques. Aquesta contribució es compensa amb desgravacions fiscals que poden arribar al 100% de l’aportat.
Les aportacions sempre recauen sobre la Universitat, fomentant la investigació, becant alumnat, millorant les instal·lacions o col·laborant en la celebració d’esdeveniments d’especial rellevància per a la Comunitat com és la celebració dels 200 anys de vida dels estudis tècnics a Alcoi.

Advertisements

Send this to a friend