Compromís presenta propostes al Consell Econòmic Social

Màrius Ivorra, portaveu i regidor de Compromís Alcoi ha presentat al Consell Econòmic i Social (CES) les propostes treballades a la seua formació amb la finalitat de contrarestar els perjudicis econòmics i socials que aquesta crisi de la COVID19 està provocant a Alcoi, més enllà dels estrictament sanitaris. Aquestes mesures estarien dotades amb 3 milions d’euros Aquestes no són més que un recull de totes les iniciatives que ja hem proposat a les juntes de portaveus i reunions a l’Ajuntament.

1. Creació d’un web/App on es recullen totes les mesures de suport a l’àmbit laboral, social i a les activitats econòmiques de la ciutat.
A aquesta plataforma hi podem trobar, les mesures encetades per les diferents administracions de suport tant a les empreses, com als treballadors i autònoms en el règim general.
També hauríem de trobar un mapa dels comerços oberts, amb informació de contacte, i productes de la nostra ciutat, accessible per modificar ràpidament la informació per part de les empreses.

2 . Assessorament gratuït i permanent a empreses i autònoms.
Ajuda personalitzada sobre ajudes (lloguer, taxes, i ajudes estatals i autonòmiques), dubtes, i finançament especials.
Aquest assessorament haurà de fer-se per e-mail, telèfon o videoconferència. El personal que done aquest servei estarà conformat per 5 persones entre personal propi municipal i persones contractades per al servei.

3 Ajudes per a digitalització del comerç amb 60.000 euros
En aquests moments de confinament aquelles empreses i comerços que estan digitalitzades, i treballen en línia, són capaços de mantindre i inclús augmentar la seua base de clients i superar aquesta crisi satisfactòria.

4 Programa aturem la crisi.

A aquest programa disposem de la figura dels “mentors”, persones amb experiència empresarial amb ganes d’ajudar a salvar les nostres empreses, compartint temps i experiències per assessorar a emprenedors.

5 Reformulació de mètodes de negoci.
Actualment esta emprant-se mitjans digitals per a la compra en establiments que habitualment no ho féiem, com mercats, alimentació, farmàcies, productes neteja. Tenim l’oportunitat de fixar aquests clients al nostre comerç de proximitat. A més el servei a domicili està sent molt utilitzat en aquests moments. La creació de servei a domicili mitjançant convenis amb empreses de repartiment per part de l’ajuntament és una ferramenta imprescindible.

6 Programes en línia.
La creació de programes de formació, oficina a casa o plans de comunicació per a les nostres empreses i comerços.

7 Ajornament i reducció de pagaments i tributs municipals com, aigua, brossa i altres taxes a empreses sense activitat a causa de la COVID19.

Send this to a friend