Compromís amb la cultura alacantina amb una gran proposta virtual

L’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert de la Diputació d’Alacant ha desenvolupat per primera vegada un programa virtual d’activitats que comparteix diàriament a través de les seues xarxes socials per a mantindre un canal obert al servei de la ciutadania en aquesta etapa de confinament. La vicepresidenta i diputada de Cultura, Julia Parra, ha explicat que “l’esforç realitzat pretén reforçar amb nous recursos el compromís d’aquesta institució per a mostrar un nodrit i divers llegat cultural en els camps de la literatura, l’art, les humanitats o les ciències socials, posant a més en valor aspectes i perfils rellevants de la província d’Alacant”.

L’objectiu de la iniciativa és fomentar el coneixement i millorar l’accessibilitat als fons editorials i documentals de l’Institut presentats en format de llibre, revista, conte, document, catàleg i suport audiovisual que reflecteixen el treball rigorós de col·laboradors, autors, investigadors, historiadors, escriptors, artistes o il·lustradors.
Entre els continguts, en la secció de la revista Canelobre es farà lliurament en les pròximes setmanes de les edicions completes, en versió online, que recullen monogràfics dedicats a alacantins amb reconeixement internacional com Rafael *Altamira, Jorge Juan, Gabriel Miró, Azorín, Miguel Hernández, Juan Gil-Albert, Joan Valls, *Balmis, Germà Bernàcer, Óscar Esplá o Eusebio Sempere.

Es compartiran, a més, altres títols de la revista sobre història i tradicions, entre ells els dedicats a ‘L’ensenyament a Alacant durant el període de transició’, ‘La indústria del joguet’, ‘El turisme a Alacant’, ‘La societat alacantina davant el nou segle’, ‘Alacant en l’edat mitjana’, ‘La vinya i el vi’ o ‘Etnografia del segle XIX’.

L’apartat de publicacions inclou les últimes novetats editades per l’Institut Juan Gil-Albert i hi ha un capítol especial per al públic infantil amb el lliurament dels contes de la col·lecció Aladroc, edició en valencià, amb il·lustracions que recreen llegendes de diferents punts de la província.

En l’apartat artístic, s’obriran línies dedicades als concursos Trobades d’Art Contemporani i Art a la Casa Bardín. Es podran veure obres d’artistes amb una dilatada trajectòria i obtindre els catàlegs acuradament editats de les exposicions realitzades a la Casa Bardín i en el Museu de la Universitat d’Alacant, fruit de la col·laboració entre l’IAC i la Universitat d’Alacant.

L’Institut Juan Gil-Albert ha inclòs en el seu programa virtual un espai per al fons documental i la videoteca. S’aniran publicant en successives setmanes exemplars digitalitzats sobre història de la premsa a Alacant entre els segles XVIII i XIX. El format audiovisual recollirà la col·lecció de documentals realitzats originalment en format súper 8 per l’Aula de cinema de l’IEA amb les projeccions de la sèrie Pintura i pintors alacantins i altres vídeos sobre el patrimoni històric i natural de la província que contenen monografies d’artistes com Eusebio Sempere, José Pérez-Gil, Emilio Varela o Adriano Carrillo, entre altres. També es recorreran llocs emblemàtics com El Castell de Santa Bàrbara, el Museu Arqueològic, el Museu Sempere d’Alacant, La Casa Museu Modernista de Novelda, Les salines de Santa Pola o l’Alcudia d’Elx.
Aquests recursos bibliogràfics i documentals són obres indispensables per a conéixer l’entorn cultural de la província d’Alacant i una eina de gran utilitat per a estudiosos i investigadors. Els interessats podran obtindre gratuïtament aquestes publicacions a través dels enllaços disponibles en Facebook i Twitter i en el nou canal d’Instagram que l’Institut Gil-Albert posarà en marxa a partir d’aquesta setmana. Els continguts s’anunciaran cada diumenge en la web www.iacjuangilalbert.com.

Advertisements

Send this to a friend