Col·loqui sobre la rehabilitació i manteniment dels ponts

Amb la celebració dels 60 anys del col·legi professional d’Enginyers Tècnics d’Obres Públiques i Enginyers Civils, es realitzarà demà dijous, 20 de juny, en el Cercle Industrial, un col·loqui sobre la seua labor.

A partir de les 19 hores tindran lloc dues ponències explicatives amb la finalitat de donar a conéixer a tots els assistents interessats en el tema la història i la casuística dels ponts atirantats, què va ocórrer a Gènova i què va passar, en el cas d’Alcoi, amb el pont Fernando Reig. A més de donar-li rellevància al patrimoni de ponts, especialment assenyalat Fernando Reig, el primer d’Espanya construït amb la tecnologia de prefabricat amb pont atirantat.

La primera xarrada la donarà Héctor Faúndez, especialista en càlcul d’estructures, qui parlarà sobre el cas de Gènova i la rehabilitació del pont de Fernando Reig. “És necessari explicar a la població el perquè d’aqueixes mesures preventives amb el tall del trànsit i com gràcies a la labor dels enginyers s’ha aconseguit recuperar el pont sense cap mena de problema, que funciona en ple rendiment i esperem que amb una vida útil de molts anys.”

Gabriel Araujo, prendrà paraula en la segona part de la ponència per a parlar del manteniment, “gràcies a això, a Alcoi es va detectar una fallada en l’estructura i va poder solucionar-se abans que ocorreguera una desgràcia com a Gènova. En general, a Espanya la major part de les infraestructures tenen uns serveis de manteniment i cures gràcies als enginyers i un personal qualificat i s’intenta que tots els problemes que puguen sorgir se solucionen amb seguretat allargant la vida dels ponts.”

L’objectiu del col·loqui és acostar a la població el treball del col·legi d’enginyers tècnics i civils. Per a això, durant enguany estan realitzant una gira amb diferents accions, unes més tècniques i altres explicatives, com ja s’ha celebrat a Elx, Alacant i Benidorm.

Foto: Els col·legiats van visitar el pont de Fernando Reig

Send this to a friend