Cerca de restes Covid en les aigües residuals urbanes

La ciutat d’Alcoi ha sigut triada per l’empresa de Facsa per a dur a terme el projecte ‘Covid Water’ amb la finalitat de buscar restes de coronavirus en les aigües residuals urbanes.
José Claramonte, director general de Facsa, ha presentat aquest projecte com un instrument per a la detecció de material genètic i recollida de dades amb la finalitat de ser incorporats i estudiats amb intel·ligència artificial. Des del mes d’abril s’està realitzant el seguiment en les depuradores de la ciutat.
El projecte d’investigació consta de tres parts. En primer lloc s’ha comprovat que aquest instrument té la capacitat de detecció de material genètic amb virus i constatar que la càrrega vírica no és infectiva, és a dir, que no pot contagiar. En segon lloc, monitorant unes 40 depuradores, han verificat que s’eliminen les restes genètiques de les aigües residuals amb Covid. Finalment, s’utilitza aquest projecte com a eina preventiva per a la detecció de possibles rebrots.
Toni Francés, alcalde d’Alcoi, ha argumentat que “és un projecte innovador i que va en la línia d’aprofitar l’ús de les tecnologies per a previndre i la detecció del coronavirus” i afig que aquest projecte no té cap cost per a l’ajuntament, ja que ha sigut *Facsa els que han triat Alcoi per a fer l’experiment.

Advertisements

Send this to a friend