CD Alcoyano: L’accionariat local reacciona i decideix fer front comú
L’accionariat local ha decidit reaccionar i fer un pas al capdavant. Davant la possibilitat cada vegada més real que el club canvie de mans i que la majoria accionarial caiga en poder de gent de froa, hi ha hagut una resposta i l’accionariat local ha volgut fer front comú.
El Deportivo camina immers en aquestes dates en un moment crucial de la temporada: esportivament l’equip s’ha ficat de ple en la lluita pel play-off d’ascens a la LaLiga Smart Bank i són setmanes claus en la planificació de la pròxima temporada. D’altra banda, la falta de liquiditat de les seues arques ha provocat un retard en els pagaments de les nòmines a la plantilla i empleats del club.
No obstant això, el punt que ha alterat el guió a seguir en aquestes dates és la possibilitat –cada vegada més pròxima– que l’entitat acabe canviant de mans, i l’accionariat local perda la majoria que li correspon per títols d’accions.
Aqueixa necessitat de moure fitxa, de no encreuar-se de braços davant un panorama que abocaria al club a un horitzó desconegut i suposaria un punt d’inflexió en la història de l’Alcoyano, va portar a mitjan la setmana passada a l’accionariat local a unir forces i dissenyar una estratègia de futur sobre els passos a seguir per a evitar que es decante la balança de la majoria accionarial.
Es va voler deixar a un costat les diferències que pogueren haver degut a la fragmentació de l’accionariat local i fer un front comú amb l’organització d’un menjar a meitat de setmana en un restaurant de la ciutat i en la qual es va voler comptar amb la presència de l’alcalde Toni Francés, com una manera de legitimar i confirmar aquesta reunió amb la presència de la primera autoritat local.
Sobre la taula, diversos punts en l’ordre del dia, però sobretot la necessitat d’oferir una imatge d’unitat enfront de la possible divisió que poguera haver-hi provocada per la disgregació del paquet accionarial local.
No ocorre així en la majoria accionarial forana, controlada per l’empresari il·licità Miguel Hita, que té un 40 per cent de títols de la SAD –després que Juan Serrano entregara els més de 100.000 euros que tenia en propietat per a no airejar la part més fosca dels seus últims anys com a president–, mentre que l’altre 60 per cent aproximadament corresponen a accionistes locals, però molt fragmentat.
Precisament Miguel Hita no va ser convidat a aquest dinar, però la intenció és que “com més prompte millor”, segons fonts pròximes a l’accionariat local, ja que així ho requerisca la situació actual de l’entitat, en un termini màxim d’una setmana o quinze dies, se li trasllade a l’empresari il·licità tots els acords, que passa fonamentalment perquè el club no canvie de mans.
Al dia en les nòmines
Entre les decisions preses va ser reunir els diners suficients perquè tant la plantilla com empleats del club es pose al dia en les seues nòmines en breu. Un gest d’acostament a Hita amb el qual es vol mostrar la predisposició d’aquest grup d’empresaris locals a creure en aquest projecte que ha situat al Deportivo com el segon club de la província.
El següent pas serà desbloquejar les negociacions per a renovar a Josele González i Vicente Parras, amb un oferta tots dos per a seguir, però que van decidir no fer efectiva mentre el club no es pronunciara sobre la seua capacitat de finançament per a començar a planificar la pròxima temporada.