Càndid Penalba: “Desitjaria que els polítics donaren suport a la nostra indústria”

Al capdavant de la patronal tèxtil de la Comunitat Valenciana, Ateval, es troba en l’actualitat un empresari d’Ontinyent natural d’Albaida. Llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat de València i MBA International Business per la University of Dallas, ha treballat en el Banc Santander, NCR Corporation i Penalba Soler S.A, i l’any 2002 va fundar la seua pròpia empresa, Cotoblau S.A.

Càndid Penalba ostenta, a més, la presidència del Consell Intertextil Español des de novembre del passat any, és membre del Comité Executiu de la CEV (Confederació Empresarial Valenciana), vocal de la Comissió d’Internacionalització en la Cambra de Comerç de València, membre de la junta directiva de la CEOE (Confederació Espanyola d’Organitzacions Empresarials), així com component del Board d’Euratex, la confederació europea del tèxtil, a Brussel·les.

–Quins seran les línies mestres de la seua gestió al capdavant d’Ateval?, quins objectius es proposa?
–Impulsar el prestigi i importància del sector tèxtil valencià dins de la societat en general i en l’Administració, fomentant la formació i el coneixement dins de la joventut, donant una imatge de modernitat i d’una indústria que està apostant per la internacionalització, la modernització, la indústria 4.0 i la sostenibilitat.

–Com valora la situació del sector tèxtil en l’actualitat?
–La situació continua sent molt difícil i amb un entorn molt canviant. Però ja no estem en l’UCI com fa 15 anys, hi ha alguns signes de recuperació i noves oportunitats s’estan obrint en una economia molt globalitzada.

–Quins són, al seu judici, els pilars bàsics sobre els quals ha de donar-se suport el tèxtil en l’actualitat?
–Ser molt competitius, eficients en la producció, apostar per les noves tecnologies, la sostenibilitat i l’economia circular. Cal aprofitar els avantatges que sorgeixen gràcies al nostre ‘know-how’, la nostra imatge, la nostra ubicació a la Unió Europea i la zona Euro, la nostra flexibilitat i la nostra proximitat als grans mercats i compradors.

–Què suposa per a Ateval, després de 40 anys de trajectòria, haver acollit a València la convenció Euratex?
–Va ser una fita, és la primera vegada que la convenció de celebra a Espanya, i a més l’aconseguim situar a València i a Ontinyent (…).

Pot llegir l’entrevista completa en l’edició de El Nostre del dissabte 12 de gener de 2019.

Foto: El president d’Ateval, en el despatx de la seua empresa, situada a Ontinyent. Periòdic d’Ontinyent

Send this to a friend