Art de carrer a la ciutat virtual de Wuhan
El carrer és un món infinit d’inspiració per als artistes que ara es redueix a quatre parets. Des del passat 14 de març, dia que es va donar l’estat d’alarma a Espanya, totes les persones adapten la seua forma de vida a l’interior de les seues cases.
L’artista alcoià Xavi Ceerre, que inspira la seua obra en el grafiti i en el dibuix infantil, ha creat el projecte Quarantine Gallery amb l’objectiu de mostrar prop de 45 obres de 27 artistes diferents i així “poder mantindre la proximitat, el contacte i l’activitat expositiva” durant aquest temps de confinament.
Entre els artistes triats, existeixen de diferents nacionalitats: russos, francesos, alemanys, holandesos, danesos, suïssos i espanyols. “La majoria d’ells s’inspiren al carrer. A quasi tots els he coneguts personalment i d’alguna forma ha sorgit una relació que s’ha anat mantenint. Uns altres, molt pocs, el contacte ha sorgit a través d’Instagram. Aqueix ha sigut una mica el criteri a l’hora de seleccionar els artistes”, argumenta el creador de la web.
El primer dia d’abril va ser inaugurada aquesta exposició online i actualment es pot accedir a través del link publicat en el perfil d’Instagram @xaviceerre “la idea és que aquesta web es desactive una vegada puguem eixir al carrer ja que no farà falta que anem al carrer virtualment”.
En aquest espai es mostra una exposició interactiva amb una visió 360 graus en tres localitzacions concretes: una vista aèria de la ciutat de Wuhan (la Xina), l’estació de tren i el mercat on es va iniciar la infecció del Covid-19. “La forma ja la tenia al cap, és una idea tan bàsica com un entorn real, on mitjançant el fotomuntatge, s’afigen coses que realment no existeixen en aqueix lloc, per la qual cosa una vegada va sorgir el virus i davant la impossibilitat de trepitjar el carrer i molt menys la de viatjar, en concret a la ciutat xinesa de sobte va cobrar molt més sentit la boja idea de fer una exposició allí i així va sorgir”, explica el creador.
Aquesta idea li va agradar al seu company Plata, el qual ha sigut encarregat de la programació de la web i Infracomm.lol l’encarregat del disseny. Gràcies al treball d’aquests tres artistes, totes les persones que entren a descobrir aquest espai de tres localitzacions poden prémer sobre cada obra per a posteriorment veure el post en l’Instagram de cada artista. Entre els artistes estan Abel Iglesias, Amaya Suberviola, Anne Holm, Adrián Castañeda o Nacho Tusquets.
Ell mateix assegura al 80% que “hi haurà una possible segona edició, per la qual cosa és probable que el nombre d’artistes s’amplie.”
Actualment, l’artista està “atrinxerat” en el seu estudi així que es dedica a continuar produint obra, a investigar i a “gaudir del temps que per a bé o per a mal em toca estar ací.”