Ajudes de més de 9.000 euros a les empreses per cada treballador que se sume a la jornada de 32 hores

La Generalitat és la primera institució a posar en marxa unes ajudes públiques per a les empreses que voluntàriament decidisquen participar en aquest projecte

Ajudes de més de 9.000 euros
El secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu.

La Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, a través de la Direcció General de Treball, oferirà ajudes de més de 9.000 euros durant tres anys a les empreses per cada persona treballadora que se sume a la jornada de 32 hores. El secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, ha presentat aquest dijous la Cimera Internacional de la Setmana de Quatre Dies (Four Day Week International Summit) juntament amb les ajudes que està preparant el Consell per a fer costat a les empreses valencianes que se sumen a la reducció horària.

Nomdedéu ha explicat que la Generalitat oferirà les ajudes amb determinades condicions. Així, ha d’existir un acord previ amb la representació legal de les persones treballadores i un pla de Millora de la Productivitat per al qual comptaran amb el suport de l’IVACE.

Quant a les quanties de les ajudes, Nomdedéu ha detallat que el primer any complet d’aplicació del programa rebran una subvenció de 5.492,19 euros per cada persona treballadora incorporada al Pla, el segon any 2.746,10 euros i el tercer any 1.373,05 euros.

Pel que respecta a l’esdeveniment, el responsable d’Ocupació ha informat que se celebrarà els pròxims dies 27 i 28 de maig en el Complex Esportiu-Cultural La Petxina de València i espera reunir més de dues-centes persones que debatran sobre el futur del treball i compartiran experiències sobre la iniciativa de reducció de la jornada laboral a quatre dies o trenta-dues hores setmanals.

Es tracta d’un esdeveniment organitzat per LABORA, el Servei Valencià d’Ocupació i Formació, i que compta amb el suport de l’Ajuntament de València, així com de la plataforma internacional Four Day Week Global i del centre d’investigació britànic Autonomy.

El secretari autonòmic de Empleo50 ha assenyalat que l’organització d’aquesta trobada internacional a València suposa un reconeixement a la tasca del Consell en matèria de reducció del temps de treball i situa a la Comunitat Valenciana «com la principal referència pública en el món d’aquesta nova proposta». En aquest sentit, ha recordat que la Generalitat és la primera institució a posar en marxa unes ajudes públiques per a les empreses que voluntàriament decidisquen participar en aquest projecte.

Nomdedéu ha explicat que hi ha una raó molt clara per a obrir aquest debat: «estem treballant més de cent hores de la mitjana europea, però som un dels països menys productius. No és certa l’equació que a més hores de treball, major productivitat, hi ha alguna cosa que falla i probablement és la productivitat», ha assenyalat.

El responsable d’Ocupació ha insistit que el que pretén el Consell és realitzar una reflexió «en veu alta, amb especialistes, amb empreses que ja ho han posat en marxa, amb els sindicats, conéixer també les experiències que s’han dut a terme en altres països (venen de 30 països diferents) perquè ens donen la seua opinió sobre com produir millor per a poder treballar menys».

En referència al moment actual de crisi energètica, el director general de LABORA ha emfatitzat la necessitat d’obrir aquest tipus de debats de fons sobre els problemes actuals del mercat laboral, abordant noves iniciatives com aquesta que poden contribuir directament a millorar la productivitat, reduir desplaçaments i optimitzar l’ús de l’energia en les empreses.

Advertisements

Send this to a friend