“Ajudar a millorar l’autoestima és el més bonic”

En un món on els centres de medicina estètica estan en plena expansió, l’alcoiana Leticia Sanus ha sigut inclosa en la prestigiosa llista de Forbes

“Ajudar a millorar l’autoestima és el més bonic”
Leticia Sanus, en la seua clínica.

Leticia Sanus, llicenciada en Medicina i Cirurgia, va formar part del primer Màster en Medicina Estètica de la Societat Espanyola de Medicina Estètica i es va especialitzar en Ginecologia Estètica i Cirurgia Cosmètica Genital. Amb més de 20 anys en Pediatria i 25 en Cirurgia Plàstica, Ginecologia i Obstetrícia, hui dirigeix Clínica Sanus i es dedica exclusivament a la Medicina Estètica. A més, és docent en el Màster de Medicina Estètica de la Universitat Catòlica de València i col·labora com a formadora en diverses empreses del sector, consolidant-se com a referent en la seua especialitat.

La passió de Leticia Sanus per la Medicina Estètica va començar durant la seua etapa universitària, quan encara era una disciplina poc coneguda a Espanya. Després de graduar-se, va treballar amb el Dr. Amorrortu Velayos, la qual cosa va confirmar el seu interés en aquesta especialitat. En 1988, al costat del Dr. Hernández Vicedo, va fundar una de les primeres clíniques de Medicina Estètica a la província d’Alacant. “Des de llavors els estudis i avanços en Medicina Estètica han tingut un progrés exponencial i paral·lelament s’ha popularitzat i ha augmentat la demanda de consells i tractaments encaminats al benestar”, explica Sanus.

En aquesta línia, Leticia considera clau la formació contínua en la medicina, i destaca que el seu treball no sols impacta físicament, sinó també a nivell emocional: “El més interessant és que procura benestar emocional i no sols físic, i ajudar a algú a sentir-se millor, a augmentar la confiança en si mateix i a augmentar l’autoestima és molt bonic”, destaca.

En moltes ocasions la medicina estètica ha estat qüestionada. “El que s’ha qüestionat i es qüestiona afortunadament cada vegada més són els tractaments que no persegueixen naturalitat, que no encaixen en el pacient, que són excessius. Els tractaments regeneratius, els que recuperen allò que s’ha deteriorat o els que milloren una situació millorable, no crec que es qüestionen”, continua. Per això, el seu principal objectiu és “potenciar les condicions de cada pacient, millorar sense canviar i ajudar al fet que se senten millor. Al final el més important és actuar amb honestedat”, remarca l’alcoiana.

Lluny de ser una disciplina superficial, la Medicina Estètica és una especialitat que requereix formació constant i un enfocament professional, perquè no és per a res banal i no està exempta de riscos. “Aquesta és una de les raons per les quals ens hem de posar en mans de professionals qualificats. Els metges no sols estudiem una carrera que contempla a l’ésser humà íntegrament sinó que a més estem en continua formació. Veiem cada cas com a únic, i diagnostiquem i tractem d’acord amb eixe diagnòstic. En la Medicina Estètica no és distint: tractar de no causar mal, actuar d’acord amb el cas en concret que tenim davant i, en cas que hi haja complicacions, estar al costat del pacient i plantejar solucions”, explica Sanus.

RECONEIXEMENT DE PRESTIGI
Recentment, la seua trajectòria ha sigut reconeguda en ser inclosa en la prestigiosa llista Forbes de dones més influents en la Medicina Estètica a Espanya, una notícia que li va arribar per sorpresa: “Em va contactar per mail una periodista per a dir-me textualment que havien pensat incloure’m en la llista d’aquest any de dones més influents en aquest camp i volien saber si em semblava bé. Va ser una notícia que em va arribar per sorpresa, no m’ho haguera imaginat mai. Perquè és motiu d’alegria i estic molt agraïda per això” conclou la doctora.

Advertisements