Aitex i Ateval acosten el sector tèxtil a més de 300 joves

Sota el nom de ‘Textilfest’, la jornada ha reunit estudiants de 4t de l'ESO d'Alcoi i d'Ontinyent

Aitex i Ateval acosten el sector tèxtil a més de 300 joves
La jornada va reunir més de 300 joves en la seu d’Aitex.

El tèxtil com un sector innovador, tecnològic, amb passat, present, però sobretot, amb futur. Aquesta és la idea que s’ha volgut traslladar en Textilfest, una jornada organitzada per Aitex i Ateval, dirigida a joves de 4t de l’ESO de centres educatius d’Alcoi i Ontinyent, dos de les localitats de les nostres comarques amb major arrelament en la indústria tèxtil.

Més de 300 estudiants, que estan en un moment clau quant a prendre decisions sobre el seu futur, han assistit aquesta setmana a aquesta cita, que s’ha desenvolupat en les instal·lacions d’Aitex.

Textilfest va estar dividit en dues parts. En primer lloc, es van impartir una sèrie de conferències sobre el sector: com funciona una empresa tèxtil, les innovacions existents, etc, i a més, projectes relacionats amb aquest àmbit.

En segon, s’ha dut a terme un ‘tèxtil challenge’, en el qual els joves es van dividir en grups, se’ls va plantejar reptes i per a resoldre’ls van haver de treballar habilitats com la identificació de problemes, ideació de solucions, comunicació…

Textilfest ha nascut amb el propòsit d’acostar el tèxtil a les noves generacions, i que aquestes siguen capaces de veure la seua rellevància i les oportunitats professionals que ofereix. Segons el director general d’Aitex, Vicente Blanes, “la idea és que els joves vegen que el tèxtil és un sector innovador, tecnològic i internacional, i a més, que es necessiten joves formats i il·lusionats”.

El president de l’àrea d’Innovació d’Ateval, Rafa Lurbel, va incidir en què el tèxtil abasta “molts departaments”, però que “l’àrea productiva és on realment s’està perdent molta mà d’obra qualificada que no s’està reposant”.

Per part seua, el primer edil d’Alcoi, Toni Francés, va afirmar que “en els últims deu anys, a la nostra ciutat, s’ha reduït l’atur un 39%, i en la indústria un 52%”. Va afegir que “el motor de creació d’oportunitats, de riquesa, està en la indústria, i el principal sector industrial que hi ha a Alcoi i a la comarca és el tèxtil, que està molt arrelat en el territori i és el que més projecció de futur té”.

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, va indicar que aquesta jornada era una oportunitat perquè els joves “no vegen el tèxtil com un sector del passat, si no òmplic de present i amb molt de futur”. “Hi ha oferta que no acaba de cobrir la demanda existent”, assenyala, per la qual cosa considera molt important aconseguir que “s’enamoren del tèxtil, alguna cosa que pot garantir el futur del sector”.

Send this to a friend