A l’Alcoyano li va la marxa

Final molt patit malgrat que els de Vicente *Parras van aconseguir cobrar una renda de dos gols en el marcador

A l'Alcoyano li va la marxa
El visitant Callejón intenta controlar una pilota davant Javi Antón. Foto: Alex Leta.

Està vist que a l’Alcoyano li va la marxa, en cas contrari no s’entén com amb dos gols al seu favor acabe patint com ho ha fet aquesta nit enfront d’un Marbella, que després d’aconseguir el 2-1 s’ha llançat com un possés per l’empat, quedant-se molt prop d’aconseguir-lo. Al final, els de Vicente Parras que es retroben amb la victòria i aconsegueixen tres punts que fan gust de glòria, molt celebrats per l’afició del *Collao.

Per a començar, tres canvis respecte a l’onze de Can Misses, un d’ells obligat per la indisposició de Pastrana, ocupat el seu lloc Dani Molina, en la seua estrena com a titular en el Collao, mentre que Undabarrena i Lara entraven per Sergi López i Albisua.

Bona arrancada de partit, movent bé la pilota i tenint paciència en l’elaboració, si bé eixos esperançadors primers minuts han acabat per diluir-se, també en part pel plantejament conservador d’un Marbella que es va presentar amb Callejón, una de les estreles de la Primera Federació amb un passat daurat després de jugar en el Reial Madrid, Fiorentina i Nàpols, a més de jugar amb la Selecció.

El seu entramat defensiu, amb una defensa de cinc i dos migcampistes exercint de tap pel centre, va portar el partit a un atzucac, en el qual l’obstinació blanc-i-blava no era suficient per a derrocar el mur de Marbella.

Passaven els minuts amb la sensació que cap dels dos equips anava a ser capaç de traure del badall generalitzat en el qual es va anar convertint el partit amb el pas del temps.

Fins que en el 37 per fi va prendre la metxa, una mica d’emoció entre tanta monotonia, després que Mario Losada s’anara per banda, la seua passada arrere ho va buidar en curt la saga de Marbella, la pilota li va caure a Ferni, que no s’ho va pensar dues vegades i el seu tret el va traure Pablo Muñoz sota pals.

D’aquesta manera es va veure una mica de llum entre tanta tenebra. En el 42, bona acció d’atac dels de Vicente Parras, Undabarrena obri a la banda dreta, on Javi Antón ho fa tot, cerca el pic de l’àrea i des d’allí amb cama esquerra tracta d’ajustar el seu tret a l’esquadra de Dani Martín, acabant l’acció en córner.

Es trau de cantonada, es produeixen diversos rebots i la pilota acaba en poder de Jony Àlber, que en clar fora de joc, inicia una carrera en solitari cap a la porteria de Manu García. Amb el Collao tractant de contindre l’alé, el tret del 8 de Marbella ni tan sols aconsegueix veure porteria.

En l’arrancada de la segona part s’ha vist a un Alcoyano amb una altra cara, menys contemplatiu i més directe, amb Lara i Antón fent molt mal per banda dreta. En una d’eixes accions en les quals els de Vicente Parras han obligat el Marbella a recular, Dani Molina ha tret de cantonada, Jorge Álvarez ha saltat per a buidar la pilota de cap i el que ha fet és introduir-lo en la seua pròpia porteria.

El gol ha sigut un colp d’energia que li havia faltat al partit en els 50 minuts anteriors. En el 65, Losada i Pichu Atienza es destorben en voler rematar una pilota a l’eixida d’un córner i l’acció acaba sense conseqüències.

El deliri ha arribat cinc minuts després, en el minut 70, quan una pilota a l’espai cap a la carrera de Cristian Herrera no el desaprofita el 7 blanc-i-blau, que no perdona davant Dani Martín. Un gol tan important com necessari, sobretot per al seu autor, un dels fitxatges cridats a ser importants en aquest equip, que per fi ha vist com se li obria el cel després d’un inici de temporada massa grisa.

Però a l’Alcoyano li va la marxa i ho ha tornat a demostrar. Quan tot se li havia posat a cor què vols, Pablo Muñoz ha marcat un golàs en el 79 a passada de Callejón que ha emmudit el Collao. Tocava patir de nou i més després de veure l’ocasió fallada per *Dorian tres minuts després deixant el cor en un puny als aficionats blanc-i-blaus.

En el descompte, fins a sis minuts ha afegit el col·legiat, cada acostament era un constant sofriment. El xiulet final s’ha celebrat en gran. Han sigut tres punts molt *merecidísimos que permeten a l’Esportiu recuperar la tranquil·litat després d’una setmana dura després del mal partit de Can Misses. El pròxim partit serà en el Fernando Torres enfront del Fuenlabrada, diumenge que ve a les 19,30 hores.

Fitxa tècnica:

Alcoyano: Manu García, Javi Antón, Pichu Atienza, Borja Granero, Farru, Lara (84’ Jon Rojo), Imanol (73’ Albisua), Undabarrena, Ferni (64’ Cristian Herrera), Dani Molina (64’ Sergi López) i Mario Losada (84’ Niang).

Marbella: Dani Martín, Jorge Álvarez (62’ Ohemeng), Carrasco, Luis Acosta (80’ Alayeto), Yac Diori, Jany Álamo, Marcos Peña (80’ Dorian), Puñal (66’ Genar Fornés), Ryan Edwards (66’ Alberto Soto), Callejón i Pablo Muñoz.

Arbitro: Godía Solé (Català). Va amonestar al local Cristian Herrera i als visitants Luis Acosta.

Gols: 1-0 (min. 53) Jorge, en pròpia porteria. 2-0 (min. 70) Cristian Herrera. 2-1 (min. 79) Pablo Muñoz.