Destacades figures del món de l’animació protagonitzen les jornades de l’EASD Alcoi

Del 18 al 21 de desembre l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Alcoi ha organitzat les Jornades d’Animació que comptaran amb destacats conferenciants que oferiran els seus coneixements i experiència als nostres alumnes i a tot aquell que vulga acostar-se a les conferències que tindran lloc al Saló d’Actes del nostre centre.

D’entre les figures més destacades que passaran per l’EASDAlcoi està Jaime Maestro, que actualment està dirigint Animal Crackers conjuntament amb Tony Bancroft (director de Mulan) i Scott Java. Aquesta pel·lícula, d’àmbit internacional, comptarà amb les veus d’actors reconeguts com Emily Blunt, Sylvester Stallone o Danny DeVito. A més, cal recordar que Jaime Maestro, en el 2003 amb seu primer projecte, el curt Sr. Trapo, va guanyar un Goya i va estar pre-nominat als Oscars. Aquest professional del sector de l’animació centrarà la seua conferència en “Produccions i coproducccions en 3D”.

Altre dels ponents que participarà en aquestes jornades és l’alcoià Pablo Llorens, guanyador del Goya a millor curt d’animació en el 1995 amb Caracol, col, col i també en el 2005 amb El enigma del chico croqueta. En aquest cas, Llorens oferirà una ponència sobre “Els secrets del Stop Motion” i un taller pràctic de “Modelatge i Lypsinc”.

També hi prendrà part Maria Trénor, qui també va estar nominada als Goya amb seu curt animat Exlibris en l’any 2011, i que posteriorment amb Con qué la lavaré va recollir 14 guardons, d’entre els què destaca el de la Berlinale International Film Festival. En aquest cas, Trénor ens parlarà de “La investigació en un projecte personal”.

Cal destacar també la taula redona, “Sector professional de l’animació valenciana, context actual i oportunitats”, que tindrà lloc el pròxim dimecres amb la presència de figures importants de la producció audiovisual valenciana com Paloma Mora, presidenta de l’Associació Valenciana de Empreses Productores d’Animació; Jose Luis Moreno, Director de CulturArts-IVAC; i César Martí, director de Continguts i Programació de la nova radiotelevisió valenciana “À Punt.”

Programació:

Dilluns 18
9h.- Conferència: “Els secrets del Stop Motion” a càrrec de Pablo Llorens, director d’animació.
11h.- Taller pràctic “Modelatge i Lypsinc” a càrrec de Pablo Llorens.

Dimarts 19
9h.- Presentació Projecte de Silvia Artero.
10h.- Projecte de Mario Domínguez.
11h.- Conferència: “La investigació en un projecte personal”, a càrrec de Maria Trénor, directora d’animació.

Dimecres 20
9h.- Conferència: “Produccions i coproducccions en 3D”, a càrrec de Jaime Maestro, director i productor d’animació 3D.
12h.- Taula redona: “Sector professional de l’animació valenciana, context actual i oportunitats”.
Ponents: Paloma Mora, presidenta de l’Associació Valenciana de Empreses Productores d’Animació; Jose Luis Moreno, Director de CulturArts-IVAC; César Martí, director de Continguts i Programació de la nova radiotelevisió valenciana “À punt.”

Dijous 21
9h.- Conferència: “Projectes d’animació en un estudi professional” a càrrec de Hampa Studio, estudi d’animació.

Send this to a friend