Guillem Clua guanya el Premi de Teatre Ciutat d’Alcoi

Guillem Clua, amb l’obra «Al damunt dels nostres cants» e l’autor guanyador de la XLIII edició del Premi de Teatre Ciutat d’Alcoi, certamen degà de la dramatúrgia en la nostra llengua. L’acte ha transcorregut a l’inici de la funció programada al Teatre Calderón, amb l’assistència del Director General de l’Institut Valencià de Cultura, de la Generalitat Valenciana, Abel Guarinos; del Regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Alcoi, Raül Llopis; i de la portaveu del Jurat, Sonia Alejo.

Clua ha guanyat el premi per unanimitat d’un Jurat format per Sonia Alejo (autora i directora teatral, presidenta de l’Associació Valenciana d’Escriptors de Teatre), Salvador Bataller (professor, crític teatral i col·laborador editorial d’Edicions Bromera) i Gemma Miralles (actriu, dramaturga i directora escènica)

Guillem Clua, natural de Barcelona, viu a Madrid i va guanyar anteriorment el Premi Ciutat d’Alcoi en 2002 («Invisibles») i 2004 («La pell en flames»). Aquesta última es va estrenar a la Mostra de Teatre d’Alcoi en 2005 produïda per Teatres de la Generalitat Valenciana i la sala Villarroel de Barcelona. Posteriorment ha estat traduïda a diferents idiomes i representada en diferents països d’Europa i als Estats Units, així com al Centro Dramático Nacional (Madrid) on va obtenir una nominació als Premis Max. L’autor treballa també en televisió habitualment i té una prolífica trajectòria, com ell mateix ha assenyalat, a partir d’aquells primers guardons aconseguits a Alcoi.

En aquesta anualitat s’havien presentat 47 originals, de diferents procedències: 23 del País Valencià, 20 de Catalunya, 2 de Madrid, 1 d’Andalusia i 1 de les Illes Balears. La participació quasi ha duplicat la de l’any anterior i el Jurat ha certificat l’alt nivell dels textos.

El Premi té una dotació per part de l’Ajuntament d’Alcoi de 8.000 euros, a més de l’edició de l’obra en col·laboració amb l’Editorial Bromera. Resta oberta també la possibilitat d’estrenar-se a la Mostra de Teatre d’Alcoi, si la producció es materialitza.

Send this to a friend