La gira de León Benavente fa aturada a Alcoi

El Teatre Calderón d’Alcoi obri les seues portes aquest dissabte 28 d’octubre (20 hores) a una de les cites musicals més destacades de la temporada. Es tracta de l’arriba a Alcoi de León Benavente, un els grups revelació en el panorama independent estatal dels últims anys. Els quatre experimentats músics presenten ‘2’, un treball que els ha consolidat com a grup i que els ha situat al més alt de les llistes de vendes. Després de recórrer la geografia espanyola durant aquest estiu, León Benavente ha tornat a les sales i auditoris i fan aturada obligada a Alcoi.

León Benavente és un grup format en 2012 i sorgit de la reunió de quatre amics i veterans músics espanyols: Luis Rodríguez (guitarra), Abraham Boba (veu, teclats), César Verdú (bateria) i Eduardo Baos (baix, sintetitzadors). La seua música rock té melodies que enganxen i certs foscos tocs dels anys 80, i moltes de les seues lletres reflecteixen la difícil realitat espanyola en els últims temps. El seu primer treball va ser un àlbum homònim de deu temes publicat per Marxophone al maig de 2013. Durant l’enregistrament del disc van comptar amb la col·laboració de Cristina Martínez del Columpio Asesino i de Irantzu Valencia ex-integrant de La Buena Vida. El primer single va ser “Ánimo, valiente”, cançó que es va colar en els rànquings del millor de l’any de les principals publicacions nacionals, i el disc va obtenir també un gran reconeixement tant de crítica com de públic. Al desembre d’aquell mateix any la banda publicava “Todos contra todos” (Marxophone), nou projecte que inclou tres cançons pròpies i una versió de “Europa ha muerto” de Ilegales.
En 2016 publicaven “2” (Warner Music 2016), el seu segon àlbum d’estudi, amb el qual van entrar directes al 3r lloc de vendes a Espanya, llista en la qual s’han mantingut durant setmanes. En aquests moments, després de presentar aquest disc per diferents sales d’Espanya i després de la seua última visita a Mèxic enguany, continuen portant la seua música pels principals festivals i sales de concerts.

Les entrades per gaudir del concert de León Benavente al Teatre Calderón d’Alcoi es poden aconseguir a la taquilla del teatre, al Centre Cultural i també a través de la web www.TicketAlcoi.com, a un preu de 10 euros (joves de fins a 25 anys), 12 euros (socis del Club de l’Espectador) i 15 euros (*els descomptes només són aplicables en la venda en

Send this to a friend