Romu Agulló: el chillout més simfònic

El 10 de juny va ser un dia molt especial en la llarga trajectòria musical de Romu Agulló. Una selecció de les seues creacions les interpretava una gran orquestra, la ‘Diània Symphony’. 75 músics escollits només per a l’esdeveniment per ell i el director Ramon Garcia i Soler. L’actuació era a més la presentació del seu nou treball. És va gravar en directe i ara trau l’àlbum ‘Romu Agulló Simfònic’. Ell intervé com a intèrpret a la guitarra. El vídeo del concert es va penjar en Youtube. La firma de discos serà este dijous, 14 de setembre a les 8 i mitja de la vesprada en la Biblioteca Pare Arques de Cocentaina.

“Són tres anys de treball. La satisfacció és enorme i la resposta del públic va ser apoteòsica. La gent està encantada, el dia del concert estava a rebentar, es va quedar molta gent fora, va ser un èxit. Estem molts contents tot l’equip”.

ORQUESTRADORS QUE TREBALLEN PER A HOLLYWOOD

A més de Ramon Garcia, en els arranjaments per a orquestra també s’han sumat dos destacades figures a nivell mundial que treballen per a la indústria de Hollywood : Iván Palomares i l’alemany Robin Hoffman. Romu Agulló els va presentar el seu projecte i la idea es va semblar molt atractiva.

“Vaig fer una preselecció i vaig estudiar quin tema donar-li a cada orquestrador, perquè són diferents. Per exemple : ‘Música per a un capità’, que és un homenatge al món de la festa de moros i cristians, evidentment li’l tenia que donar a Ramón. Per a Hoffman són el més pel·lículers, els que sonen molt a banda sonora i a Ivan Palomares, igual. Ells estan acostumats a treballar en la indústria del cine, treballen molt en Hollywood, graven molt en orquestres impressionants, bandes sonores americanes, són grans professionals”.

Moisés Olcina va participar en el tema ‘Diàlegs’. “Moisés és un músic que col·labora molt amb mi, l’admire moltíssim com a músic i com a persona també i vaig voler fer una orquestració amb Iván Palomares perquè tocara ell. Li ho van fer aposta perquè l’estrenara ell i la veritat va ser fantàstic, va estar molt bé Moisés”.

UN ARTISTA RECONEGUT

Nou temes conformen este sext àlbum en la discografia de Romu Agulló. L’artista contestà ha rebut al llarg de la seua trajectòria sis premis en els Estats Units per les seues composicions. L’últim fa uns mesos en els Globals Musics Awards de San Diego per la versió simfònica de ‘Atardecer en el Mediterràneo’.

Des de dijous, en la seua web (www.romuagullo.com) es podran adquirir els temes del seu nou disc. Romu Agulló comenta que en la venda online li compren més estrangers que espanyols.

FUTUR

Tot i el bon resultat dels seus projectes, no es planteja dedicar-se exclusivament a la música. “No tinc ninguna pretensió de viure de la música. M’han oferit treballs en els Estats Units i en altres països, Alemanya, Holanda, però els he rebutjat. Jo estic bé ací, m’agrada ser perruquer, estar ací en la meua gent, en el meu poble, en ma casa i això és el que em permet fer a gust la música, quan la fas per obligació ja no és igual”.

Romu Agulló ja està preparant noves orquestracions, més ‘Romu Simfònic’, però vol que el projecte evolucione amb calma.

“Jo vaig a llarg termini, a mi les presses no m’agraden. La música amb pressa no és una bona aliada”, conclou.

Send this to a friend