Les lletres d’Isabel, l’honor d’Alcoi

Sota l’escenari del Palau de la Música de Barcelona, Isabel-Clara Simó va tornar a fer gala del gran caràcter i personalitat que defineixen a l’escriptora amb un dels seus motivadors discursos: “Atrevim-nos a pensar per nosaltres mateixa i així serem lliures!”.

De la mà de paraules com aquestes, Isabel va rebre el passat dilluns 20 de febrer el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes en la seua 49ª edició.

Aquest guardó, ha sigut lliurat a l’autora alcoiana en reconeixement a la seua extensa i variada obra literària, així com al compromís que ha mostrat per la llengua i la cultura.

Durant l’acte, organitzat per Òmnium Cultural, es van llegir fragments d’alguns dels cinquanta llibres que ha escrit Isabel, els quals, van estar acompanyats pel violoncel de Jordi Claret i els balls d’Anna Hierro. Llibres com ‘La Salvatge’, ‘Júlia’ o ‘El conjur’, es van convertir en protagonistes de la vetllada per moments.

Quan va rebre el premi, Isabel assegura que ha guanyat confiança en si mateixa, i va afirmar que no deixarà d’escriure perquè, “no em sentiria jubilada, em sentiria cadàver”. D’aquesta manera, l’escriptora va assegurar que el guardó li va provocar la mateixa satisfacció que quan, en l’any 2013, l’Ajuntament d’Alcoi li va lliurar la medalla d’or i el títol de filla predilecta de la ciutat.

L’obra de l’alcoiana s’ha caracteritzat per un predomini de la novel·la, pel que fa als gèneres literaris, i per una marcada lluita en defensa de la dona i de la infància. A més, cal nomenar que Isabel ha tingut present a Alcoi en molts dels seus llibres, com ‘Alcoi, Nova York’ o ‘Júlia’, i com ha afirmat Toni Francés, que va estar present en l’acte, “ha fet que molts alcoians es senten orgullosos de la seua llengua, la seua cultura i la seua terra”.

Finalment, i per a tancar una setmana redona per a l’escriptora, l’Acció Cultural del País Valencià (ACPV) i l’Associació d’Escriptors de la Llengua Catalana (AELC), han volgut celebrar aquest reconeixement a la trajectòria de l’alcoiana amb un merescut homenatge en València.
L’acte es va celebrar en la vesprada d’ahir i va comptar amb una projecció audiovisual, l’actuació del cantant Miquel Gil, l’assistència d’escriptors il·lustres com Gemma Pascual o Joan F. Mira; i la participació de personalitats com Enric Morera, President de les Corts Valencianes.

Advertisements

Send this to a friend