La investidura de la por

Des d’Esquerra Unida Alcoi volem manifestar la nostra repulsa a la investidura de Mariano Rajoy com a president del Govern.
El dissabte hem retardat el rellotge al segle XX, l’Estat espanyol se sotmetrà al president més impopular, segon les dades del CIS, de la nostra democràcia. I raons no en falten.

El partit més corrupte d’Europa governarà amb el recolzament de Ciudadanos i l’abstenció del PSOE; l’efecte de la por ha fet el seu treball. Per una banda el partit taronja era el que més tenia a perdre en unes terceres eleccions i per això pacta amb el PP un acord de govern: s’equivoquen de totes totes perquè els populars no són partit de pactes ni de governar amb altres. Més prompte que tard l’acord serà paper mullat i tan sols l’afinitat política i l’esperit de supervivència els mantindrà.

Un cas a banda és el del PSOE. Una vegada més s’ha demostrat que és un partit de base d’esquerres, d’una militància que canta la Internacional però que segons puges, trobes cúpules directives de dretes. Sense anar més lluny a Alcoi el PSOE no va voler pactar amb Guanyar i tindre un govern molt més estable per a donar un millor servei als alcoians: van preferir ballar les aigües amb Ciudadanos i PP. També la por va fer el seu efecte i Pedro Sánchez, elegit democràticament per la militància, va ser tombat per part de l’executiva, els poders fàctics com el grup PRISA i els fantasmes del segle passat: Felipe González, Guerra, Corcuera…

La crisi que patim és integral i afecta a tots els estaments de la societat, des dels partits polítics fins a la banca, la indústria… La por és la força més poderosa que existeix: ens paralitza i no ens deixa pensar en claredat i ens ompli de dubtes. Davant d’aquesta por hi ha una altra força oposada i que la pot derrotar: l’esperança. D’aquesta crisi podem eixir totes i tots amb canvi d’idees, oposant-se al pensament únic del fet que no hi ha alternativa, de la lluita contra la corrupció, lluitant contra l’economia submergida, els paradisos fiscals, augmentant la inversió social, apostant per tantes coses positives per a tots i totes…

Per desgràcia ens enfrontem amb Mariano Rajoy, el PP i el pensament neoliberal. I ja no estan sols. A banda dels seus aliats, la Troika europea, ara compten amb nous companys: els germans xicotets Ciudadanos, i els «primos» del PSOE.

*Jordi Santonja és coordinador general d’Esquerra Unida Alcoi

Send this to a friend