L’edifici del Centre Cultural serà per fi accessible

Després del pont de l’1 de Novembre començaran les obres a l’antic edifici del Banc d’Espanya, actuals instal·lacions del Centre de Cultura Mario Silvestre i la Biblioteca Ricardo Senabre, per tal d’aconseguir una millor accessibilitat d’aquesta important infraestructuracultural.

Les obres donaran per fi accés lliure i autònom a totes aquelles persones amb mobilitat reduïda. Una vegada estiga acabada l’actuació, es podrà accedir mitjançant la trucada d’un intèrfon, que obrirà una porta de vidre en la zona més baixa de l’edifici, donant l’opció a accedir lliurement a aquestes instal·lacions municipals, cosa que fins ara era impossible per a les persones amb mobilitat reduïda.

Cal recordar que en aquests moments s’està duent a terme l’elaboració del Pla d’Accessibilitat per a la ciutat, i que aquesta inversió es va aprovar a la campanya dels Pressupostos Participatius del 2014, amb 21.000 € per a l’estudi inicial i 75.000 € per a realitzar les primeres inversions en matèria d’accessibilitat.

El Pla d’Accessibilitat consta de quatre àmbits d’estudi: la via pública, els edificis d’ús públic, els transports i la comunicació. El document final estarà acordat per les diferents parts, serà real i aplicable, i servirà per a tenir un document base per a ordenar les actuacions urbanístiques en matèria d’accessibilitat .

Send this to a friend