Més de 1.000 alumnes de deu centres van participar en la Lectura Col·lectiva del Tirant lo Blanc

Més de 1.000 alumnes de deu centres educatius d’Alcoi van participar en la XII edició de la Lectura Col·lectiva del Tirant lo Blanc. El col·legi Sant Vicent va ser l’amfitrió d’una marató de lectura que pretén retre homenatge a la novel·la més universal dels valencians, la novel·la de cavalleries Tirant lo Blanc, de la qual enguany celebrem el 525 aniversari de la seua publicació.

De matí, van assistir a la lectura alumnes en representació de les seues escoles, de Sant Vicent, Miguel Hernández, Carmelites/ La Presentació, Esclaves/ Sagrada Família, La Salle, Col·legi Tomàs Llàcer, IES Pare Vitòria, IES Andreu Sempre i IES Cotes Baixes.
Per la vesprada, va ser el torn dels voluntaris que respongueren a la crida de la Coordinadora pel Valencià i la Biblioteca Municipal, usuaris de la biblioteca, representants d’entitats i associacions locals i pares i mares de Sant Vicent, que continuaren la lectura fins a les set de la vesprada.

L’acte va ser inaugurat per l’actriu Rosanna Espinós i pel president de la Coordinadora pel Valencià, Francesc Gisbert. Francesc Gisbert va agrair la gran col·laboració i il·lusió demostrada per la comunitat educativa del col·legi Sant Vicent, dels voluntaris, i de l’elevada participació dels centres educatius d’Alcoi, la major de les dotze edicions.

Send this to a friend