L’Alcoià i el Comtat es manifesten a Madrid contra les violències masclistes

El Col·lectiu 8 de Març qualifica d’exitosa la manifestació del 7N contra les violències masclistes, que es va celebrar a Madrid. Els ajuntaments de Muro, Cocentaina i Alcoi també han aprovat mocions de suport a la convocatòria.

“Parlem de violències en plural, perquè, si bé el feminicidi és l’expressió més brutal del masclisme, les seues violències les vivim quotidianament el gros de les dones. La violència masclista no consisteix únicament en aquella que exerceixen els homes contra les parelles o exparelles, sinó que inclou aquelles agressions que es produeixen en tot tipus de relacions i en tots els estrats socials.
Vivim uns moments en què els feminicidis no s’aturen i en què guanyen terreny models retrògrads i sexistes que poden agreujar encara més la situació que patim. Per acabar amb les violències masclistes cal una transformació de les mentalitats, que són l’arrel del problema. És imprescindible que tots i totes ens impliquem i que tots i totes exigim que aquesta siga una qüestió d’estat. És el moment d’insistir que les polítiques preventives —les grans oblidades— siguen prioritàries.”

Send this to a friend