La lectura del manifest i concert del 9 d’octubre serà al Teatre Calderón

La lectura del Manifest del 9 d’Octubre i el concert de la Societat Musical Nova d’Alcoi canvia d’ubicació enfront de les previsions de pluja i es realitzarà finalment al Teatre Calderón a les 12 hores.

El regidor de Cultura i Política Lingüística, Raül Llopis explica que “aquests són els actes centrals per celebrar la festa dels valencians i no volem haver de suspendre-ho per la pluja que hi ha prevista, per això hem decidit traslladar-ho al Teatre Calderón, en lloc de la Plaça Ferrandis i Carbonell”. Llopis recorda que “hem preparat junt amb moltes associacions i entitats una programació que va començar el dia 3 i finalitzarà l’11, amb més de 30 activitats diferents, tant culturals com de participació”. Llopis ha afegit que “aquesta podria ser una iniciativa que es podria consolidar per a anys pròxims, sempre que es veja un resultat positiu”.

Recordem que l’escriptora alcoiana Mercè Climent llegirà el manifest que ella mateixa redactarà, “sabem que és molt sensible cap a la llengua i identitat valenciana i també cap al seu poble Alcoi, un exemple el tenim en l’última campanya de foment de la lectura en valencià, on el llibre de Mercè Climent es titulava ‘Amor a la ciutat dels ponts’, títol molt evocador cap Alcoi” , afirma el regidor de Cultura.

Pel que fa al concert, la Societat Musical Nova ha preparat un repertori on farà dos homenatges a dos il•lustres alcoians: Amando Blanquer i Ovidi Montllor. Interpretaran, ‘Entornos’ una simfonia per a instruments de vent i percussió que va ser escrita per Blanquer i que fa referència a ‘Entornos: sinfonías de las Montañas de Alcoy’ poemes d’Adrián Miró que serviren per acompanyar les il•lustracions de Luis Solbes al llibre ‘Alcoy: ciudad y paisajes’. A més interpretaran ‘L’escola de Ribera’ i ‘Homenatge a Teresa’ amb els arranjaments per a banda fets per Àngel Lluís Ferrando. Completen el programa el pas doble ‘Tristezas y Alegrías’ de l’alcoià Evaristo Pérez Monllor i dues marxes mores del compositor d’Albaida, Juan Carlos Sempere Bomboí.

Send this to a friend